EO

Veiligheidskooi tegen plofkraken

22 februari 2018 om 09:33 uur

Stackdoor

Een supermarkt in Boskoop had de primeur: een veiligheidskooi tegen plofkraken en vandalisme. De veiligheidskooi, een speciale uitvoering van een beveiligingshek, is ontworpen, geproduceerd en geïnstalleerd door Stackdoor Products BV in Harderwijk.


Steeds meer banken verplaatsen hun pinapparaten naar winkels. “En daardoor is juist deze oplossing nodig”, aldus Tammo Schut van Stackdoor. “Doordat steeds meer pinapparaten in bijvoorbeeld supermarkten worden geplaatst om plofkraken onder woningen te voorkomen zie je dat de criminaliteit zich verplaatst”. In Boskoop waar het eerste hek werd geplaatst, zijn bij meerdere winkels in de regio pogingen gedaan om pinautomaten in supermarkten op te blazen en te plunderen. Dat is volgens Schut met deze oplossing een stuk moeilijker geworden.


Het beveiligingshek daalt na een druk op de knop en sluit het pinapparaat hermetisch af. Het pinapparaat is hierdoor niet meer toegankelijk voor personen van buitenaf. Schut: “Het is eenvoudig in gebruik en door de constructie en het materiaal een betrouwbare oplossing”. Doordat het hek is ingebouwd is deze in dagstand voor gebruikers van het pinapparaat en klanten van de supermarkt vrijwel niet zichtbaar. “Wij doen er alles aan om het product zo compact en gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Minimale inbouwruimte en belemmering van het zicht horen hier ook bij”, aldus Schut.

Stackdoor Products BV is specialist in het vervaardigen van kwalitatief hoogwaardige beveiligingsrolluiken, rolhekken en (winkel)puien en die ook fraai vorm te geven. Eerder haalde het bedrijf al de landelijke media met de beveiliging van de Markthal in Rotterdam waar zij ronde gevelbeveiliging bij beide toegangsdeuren plaatsten.

 

Achtergrondartikelen

RSS

De oorsprong van de smartphone

16-10-18 15:51 Smartphones zijn een product van onze tijd én onderwerp van gesprek in...

Robots voor de dienstensector

19-07-18 12:00 “Hoe ontwikkel je op innovatieve wijze producten die merken versterken,...

On the Origin of Products

26-06-18 11:31 Ontwikkelen producten zich ‘evolutionair’? Tot ver in de jaren ‘80...

Revival analoge instantfotografie dankzij ‘reverse engineering’

22-02-18 13:29 De naam Polaroid staat weer op hetzelfde bedrijfsgebouw in Enschede waarop...

Flex/design vindt zichzelf steeds opnieuw uit

20-12-17 14:02 Flex/design heeft zichzelf in haar al bijna dertigjarig bestaan steeds...

Meer over Industrieel Ontwerpen »

Kennismaken

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws op het gebied van industriële product- ontwikkeling?

Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief van Product:button

 

Product

klWelkom op de webpagina van Product Magazine. Product informeert over de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van de industriële productontwikkeling op het gebied van technologie, materialen, vormgeving en ontwerp. Het magazine biedt een mix van bedrijfsstrategische, economische en technische informatie met betrekking tot alle partijen die van belang zijn. Kortom, een bron van inspiratie voor de dagelijkse praktijk van de ontwerper.

 

Deze maand in het magazine

cover 4 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Snow Donuts

Succesvol in Brand & Packaging

 

Fairphone

Fix zelf je telefoon

 

Segway

Zetten e-Skates de trend?

  

QWERTY

De evolutie van de tekstverwerker

 

De volgende editie van Product verschijnt in november 2018. 

 

Dossier stijlgeschiedenis

bauhausIn de afgelopen eeuwen zijn veel verschillende producten en gebouwen ontworpen. Onderling vertonen veel van deze producten en gebouwen gemeenschappelijke kenmerken waardoor ze in te delen zijn in stijlen. Ontwerpstijlen zijn niet absoluut, ze ontstaan niet van de een op de andere dag en niet in alle landen tegelijk. Daarnaast ontstaan er kleine verschillen in kenmerken van een stijl vaak per land en per ontwerper. Stijlen of in elk geval de kenmerken daarvan herhalen zich door de tijd heen. Toch is het met voldoende kennis over de kenmerken goed mogelijk de stijlen te herkennen in producten. In een reeks artikelen worden de belangrijkste stijlen na de Industriele Revolutie besproken .

 

Stijlgeschiedenis, ArtdecoArts & Crafts, Bauhaus, Jugendstil, Modernisme, Postmodernisme, Na postmodernisme

 

Auteurs: Marijke Timmermans en Celine Joosten (studenten IO, Universiteit Twente)