Imec ontvangt prestigieuze IEEE innovatieprijs

Het Leuvense onderzoekscentrum imec ontving afgelopen zaterdag in San Francisco (USA) de IEEE Corporate Innovation Recognition van ‘s werelds grootste technische beroepsvereniging IEEE. Imec kreeg deze onderscheiding als erkenning voor zijn continue bijdrage aan de vooruitgang in chiptechnologie en micro-elektronica, en voor zijn innovatieve bijdrage aan wereldwijde samenwerking om de ontwikkelingen in de chipindustrie te versnellen.

Imec’s onderzoek heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan krachtigere en goedkopere consumentenelektronica. Door continue technologische vernieuwingen, jaren vooruit op de industrie, heeft imec de roadmap van de geavanceerde micro-elektronica uitgezet. In nauwe samenwerking met industriële en academische partners wereldwijd, heeft imec oplossingen ontwikkeld voor kleinere elektronische systemen met meer rekenkracht en geheugen, en systemen die verschillende functies combineren zoals sensoren en elektronische bewerkingen.

 Samenwerkingsmodel

Een belangrijke factor van imec’s succes is zijn uniek samenwerkingsmodel. Binnen imec’s strategische industriële affiliatieprogramma’s werken bedrijven wereldwijd met elkaar samen. In deze onderzoeksprogramma’s delen ze talent en intellectuele eigendom (IP) met de andere partners, beperken ze het risico door co-investering en versnellen zo uiteindelijk het onderzoek. Partners kunnen gebruik maken van imec’s geavanceerde infrastructuur zoals chip- of zonnecelproductiepilootlijnen met toestellen die nog niet op de markt zijn. Imec beschikt ook over een uitgebreide intellectuele-eigendomportfolio die kan worden overgedragen, en indien gewenst aangepast aan de behoeften van de industriële partner. Daarnaast heeft imec in zijn 27-jarig bestaan meer dan 30 spin-off bedrijven opgestart die imec’s vernieuwingen naar diverse markten brengen zoals de computer, biomedische, gezondheidszorg en energiemarkt.