Identified Flying Object

Pierpaolo Lazzarini van het Italiaanse bedrijf Jet Capsule ontwikkelde een tweezits drone, die er uitziet als een UFO zoals we die kennen uit science fiction films. Deze Italiaanse ‘UFO’ is echter een ‘IFO’: Identified Flying Object.

Het chassis, bestaande uit een centrale cockpit, meet twee meter in diameter en is omgeven door een schijf van carbon fiber met een totale afmeting van 4,70 meter. De IFO wordt aangedreven door acht elektrische motoren die in staat zijn om het vliegende voorwerp naar een topsnelheid van ongeveer 120 km/u te stuwen.

Soepele landing

In de ‘schijf’ zitten verschillende accu’s met een extra accu in het midden van de body van de capsule. Voldoende voor een vlucht van 60 tot 70 minuten. Voor een soepele landing heeft het voertuig zes inklapbare en uitschuifbare ophangingen. Hierdoor is het mogelijk om de IFO te bereiken via een ‘lift’ of via twee verwijderbare bruggen op het landingsstation. Star Trek heeft het nakijken. Lazzarini heeft meer futuristische ontwerpen op zijn naam : te land, ter zee en in de lucht.