Huisman betreedt haven & logistieke markt met order voor geautomatiseerde stapelkranen

Huisman heeft zijn eerste opdracht in de haven- en logistieke markt. Hutchison Ports ECT Rotterdam (ECT) gaf opdracht voor een reeks geautomatiseerde stapelkranen (Automated Stacking Cranes) voor hanteren en bufferen van containers.

render geautomatiseerde stapelkraan met containers

David Roodenburg, CEO van Huisman: “We zijn ECT zeer dankbaar voor het contract dat heeft geleid tot onze intrede in de haven- en logistieke sector. Vier miljoen handling cycli over 30 jaar vereisen hoogwaardige apparatuur. Huismans toewijding aan kwaliteit en betrouwbaarheid sluit naadloos aan bij de normen van ECT. Met onze bewezen staat van dienst in offshore kranen brengen we bijna een eeuw aan kennis naar deze sector. We zijn verheugd om deze kranen in onze Europese faciliteiten te produceren en we hebben alle vertrouwen in ons vermogen om de succesvolle levering van deze serie te garanderen.”

Al het constructiewerk en pre-assemblage wordt gedaan bij Huisman’s verstiging in Tsjechië; de assemblage en pre-inbedrijfstelling in Schiedam. Inbedrijfstelling en testen zullen plaatsvinden op de ECT Delta-terminal op de Maasvlakte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *