HRe-ketel Remeha grote winnaar VSK Awards 2008

De HRe-ketel van Remeha is de grote winnaar geworden van de VSK Awards 2008. Met 31 procent van de stemmen sleepte Remeha de Publieksprijs in de wacht; de jury beloonde de HRe-ketel met een Award in de categorie Verwarming. De HRe-ketel levert naast warmte voor tapwater en verwarming, ook elektriciteit. Juryvoorzitter Ed Nijpels noemt het […]

De HRe-ketel van Remeha is de grote winnaar geworden van de VSK Awards 2008. Met 31 procent van de stemmen sleepte Remeha de Publieksprijs in de wacht; de jury beloonde de HRe-ketel met een Award in de categorie Verwarming. De HRe-ketel levert naast warmte voor tapwater en verwarming, ook elektriciteit. Juryvoorzitter Ed Nijpels noemt het de perfecte oplossing voor Nederland na 2010. In totaal zijn 68 producten ter jurering aangeboden, waarvan er achttien waren genomineerd in zes categorieën. De prijzen werden maandag 11 februari uitgereikt tijdens de VSK Relatie Dinner Show 2008 in de Expozaal van Jaarbeurs Utrecht.

Ed Nijpels roemde de hoge kwaliteit van inzendingen. “Nog veel hoger dan voorgaande jaren”, aldus de juryvoorzitter en scheidend Commissaris van de Koningin in Friesland. “Het is ongelofelijk hoe innovatief de branche is. Minister Cramer van VROM zou zich gelukkig moeten prijzen als deze branchetrendsettend zou zijn voor Nederland. Het kabinet dat innovatie zo hoog in het vaandel heeft, mag blij zijn met de VSK-branche.”

Itho ontving in de categorie Klimaatbeheersing een Award voor het vraaggestuurde woningventilatiesysteen ‘de Itho Demandflow’. De jury hieriover: “Een energiezuinige oplossing die tevens energetisch vriendelijk is en zeer goed ventileert. Het systeem past zich daarbij uitstekend aan naar de wensen van de mens”. Een ander positief punt ziet de jury in het feit dat er bij dit systeem een automatische bewaking van luchtkwaliteit plaatsvindt.

Honeywell B.V.ontving een award in de categorie Kennisoverdracht & ICT met het CV- toestel beheer op afstand. Het systeem kan modulerende cv-toestellen op afstand beheren. De jury spreekt van een goede toekomstgerichte toepassing van moderne techniek in de woningbouw. “Hierbij is Honeywell er uitstekend in geslaagd om een product te ontwikkelen dat niet alleen tijd en kostenbesparend is, maar ook nog eens veel gemak oplevert bij zowel consument als installateur.”
De vakprijzen werden uitgereikt door juryvoorzitter Ed Nijpels. Remeha ontving de Publieksprijs uit handen van Bart-Jan Krouwel, directeur Duurzaam ontwikkelen & maatschappelijk verantwoord ondernemen van de Rabobank Nederland.