HoSt Groep neemt waterstofspecialist HyGear over

HoSt Groep heeft waterstoftechnologiebedrijf HyGear overgenomen, dat kleinschalige on-site industriële waterstofsystemen maakt.

detail elektrolyser
Detail elektrolyser. Foto: HyGear

Zo kan HyGear de volgende groeifase versnellen en kan HoSt meer hernieuwbare gastechnologie-oplossingen bieden.

HyGear, opgericht in 2002, is gespecialiseerd in modulaire stoom methaan reforming (SMR) technologie en elektrolyse voor waterstofopwekking in de glas-, halfgeleider-, voedsel- en drankenindustrie en in de transportsector. Mede door de overname in 2020 door het Canadese Xebec Adsorption, heeft HyGear at 50 projectreferenties wereldwijd en een jarenlange reputatie op het gebied van waterstofproductie.

Jelle Klein Teeselink, CEO van de HoSt Groep: “De combinatie van deze bedrijven zorgt voor een fundamentele kennisbasis, versterking en een koers voor de versnelling van de ontwikkeling en toepassing van duurzame gassen en waterstof in verschillende markten en geografieën. Het biedt ons ook een sterke voetafdruk in Azië door hun vestiging in Singapore.”

De kernportefeuille van HoSt bestaat uit CO2-neutrale en negatieve energietechnologieën voor gedecentraliseerde opwekking van hernieuwbaar gas, hernieuwbare warmte en hernieuwbare energie, en omvat verder technologie voor het afvangen van CO2 (carbon capture), een compatibele combinatie met de SMR-technologie van HyGear. Duurzaam gas, geproduceerd uit organisch afval door middel van anaerobe vergisting en opwerking van biogas, kan worden omgezet in hernieuwbare waterstof die waterstof oplevert met een CO2-negatieve voetafdruk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *