Hoofdkantoor NAVO Innovatiefonds komt in Nederland

Het hoofdkantoor van het Nato Innovation Fund (NIF) komt in Nederland. Techleap.nl, Defensie en het Netherlands Foreign Investment Agency hebben zich hier hard voor gemaakt om de weg naar kapitaal voor innovatieve Nederlandse start-ups te vergemakkelijken.

schema: lampjes + raderen + stijgende lijn
Afbeelding van ar130405 via Pixabay

De bondgenoten stellen samen minimaal 1 miljard euro beschikbaar voor het fonds, dat een looptijd van 15 jaar heeft. Nederland heeft toegezegd in die periode 55 miljoen bij te dragen

Minister Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat reageert verheugd op de aankondiging: “Het Nato Innovation Fund zet Nederland nog steviger op de kaart bij investeringsfondsen voor innovatieve bedrijven. Dit helpt start-ups zich in Nederland verder te ontwikkelen. Daarmee versterken we waar we als land goed in zijn, namelijk werken aan oplossingen voor de toekomst.”

Het fonds past goed bij de ambities van Defensie om te innoveren op het gebied van zogeheten Emerging & Disruptive Technologies (EDT’s). Vanuit het NIF wordt onder meer geïnvesteerd in startups en fondsen die hieraan werken.

De toepassing van EDT’s en samenwerking met de technologische sector is volgens minister Kajsa Ollongren cruciaal. “Meer investering in hightech is broodnodig. Zo werken we met onze Navo-bondgenoten aan de verdediging tegen nieuwe dreigingen. Daarom ook heeft Nederland al eerder besloten om het budget op het gebied van onderzoek, technologie en innovatie substantieel te verhogen. De komst van het hoofdkantoor van het Navo innovatie fonds is hierin een belangrijke mijlpaal. Mooi dat we dit als Nederland kennisland mogen hosten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *