Hollander techniek opent eigen opleidingscentrum

Onder de naam Onderwerkwijs heeft Hollander Techniek in Apeldoorn een eigen opleidingscentrum geopend

Yann Hollander, zoon van directeur Erik Hollander, mocht de officiële opening verrichten waarna Theo Burghout een korte toelichting gaf op het ontstaan en doel van Onderwerkwijs. Als hoofd personeel & organisatie was hij samen met praktijkbegeleider Ben Aalderink nauw betrokken bij de totstandkoming van dit

opleidingscentrum. Burghout: "De markt verandert continu en stelt daarmee ook andere, hogere eisen aan personeel. Alles moet sneller zonder dat de kwaliteit daar onder te lijden mag hebben. Door nieuwe medewerkers intern op te leiden, kunnen wij hen naar het gewenste hoge niveau brengen – en houden", aldus Burghout.

Eind augustus begonnen in het centrum de eerste acht leerlingen, die aan het ROC de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) tot elektromonteur volgen. Om hen op de juiste manier te trainen, zijn binnen Hollander 40 medewerkers medeverantwoordelijk voor hun begeleiding.

"De leerlingen leren eerst in onze gloednieuwe praktijkruimte alles wat in de praktijk nodig is. Van het volledig aanleggen van installaties tot het monteren in systeemplafonds en het belang van schoon en veilig werken.", licht Ben Aalderink toe. "Ze doorlopen vervolgens de disciplines elektrotechniek, werktuigbouwkunde, ICT, paneelbouw, beveiliging, industriële automatisering en winkelautomatisering. Zo krijgen ze niet alleen een goed beeld van de mogelijkheden binnen hollander, maar zijn ze ook breed inzetbaar, iets waar onze klanten behoefte aan hebben."