Hollander Techniek brengt digital twinproject naar Perron038

Hollander Techniek heeft zich aangesloten bij Perron038, het innovatiecentrum voor de maakindustrie in de regio Zwolle. Het bedrijf brengt een innovatieproject rond digital twins mee.

Oud-stagiair Elektrotechniek Elias Kabak studeerde in juni af bij Hollander Techniek op het gebied van Visual Components: een programma dat het mogelijk maakt om software te testen via een simulatie, de basis van een ‘digtal twin’. Maar dit betekende niet het einde van zijn opdracht. Inmiddels is hij in dienst als software engineer. Samen met een nieuwe afstudeerstagiair, Avni-Can Kasdan, gaat hij verder met dit project, dat Hollander als kansrijk ervaart. Samen met de aangesloten bedrijven van Perron038, gaan zij werken aan concrete varianten van een ‘digital twin’.

‘Alleen ga je sneller, samen maak je sprongen’

Innovatiemanager Evert Bluemink bij Hollander Techniek: "Wij hebben nieuwe technologieën, zoals digital twin, hoog op de agenda staan. Dat is ook de reden om ons aan te sluiten bij Perron038. Perron038 brengt bedrijven, studenten en (toekomstige) engineers van bedrijven dichter bij elkaar waardoor er meer innovatiekracht ontstaat. Dus in plaats van dat elk bedrijf zelf het wiel uitvindt, ga je dat nu meer samendoen waardoor je een betere ontwikkeling krijgt met minder effort. Door elkaar te versterken word je als cluster sterker maar ook als afzonderlijk bedrijf. Ofwel: alleen ga je sneller maar samen ben je in staat sprongen vooruit te maken. Bij het digital twin project is het een groot voordeel dat afstudeerder Avni Can een grote vraagbaak heeft in de vorm van Perron038. Samen hopen we dit project tot een succes te maken."