High Tech Campus presenteert documentaire over personeelstekorten: The Talent Game (video)

Geplaatst door Maartje Henket

De documentaire The Talent Game: Battlefield or Playground, laat zien hoe bedrijven, van multinationals tot startups, technisch talent vinden en proberen te behouden. “Er is een tekort aan talent in Nederland dat naar verwachting tot 2050 zal aanhouden.”

Tags:

Dat concludeert Ton Wilthagen, hoogleraar Arbeidsmarkt aan Tilburg University, in de documentaire, die is geregisseerd door Ingelou Stol (High Tech Campus Eindhoven) en Vinal Hindocha (House of Yellow). “Zelfs als we meer internationale kenniswerkers aantrekken, meer uren werken en mensen vanaf de zijlijn betrekken bij de arbeidsmarkt, blijft het tekort aan talent bestaan.”

De documentaire biedt een kijkje achter de schermen bij techbedrijven ASML, Smart Photonics en Axelera AI. Een belangrijk thema is het potentieel van vrouwen in tech, die volgens Stol een belangrijke oplossing kunnen zijn voor het tekort aan talent in de industrie. Ook McKinsey heeft recentelijk geconcludeerd dat Europa vrouwen in de technologie moet aantrekken en behouden om concurrerend te blijven op het gebied van technologische groei en innovatie.

Tekort Brainport Eindhoven te lijf met goede voorzieningen

De Brainportregio kampt de komende tien jaar met een tekort van 70.000 mensen in engineering en IT. “Het is belangrijk dat de stad Eindhoven en de omliggende dorpen en steden bereikbaar blijven. Brainport Eindhoven moet een technologiehub worden die voor iedereen toegankelijk is, niet alleen voor hoogopgeleiden”, zegt Paul van Nunen, directeur Brainport Development. “Daarom moeten we bijvoorbeeld woningen bouwen voor mensen met verschillende salarissen.”

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *