High Tech Campus Eindhoven start AI-samenwerking met Amazon Web Services

Het AI Innovation Center van High Tech Campus Eindhoven gaat samenwerken met Amazon Web Services om kunstmatige intelligentie (AI) dichterbij onderzoekers en ontwikkelaars te brengen. Door informatie en kennis te delen in de Eindhovense techindustrie, willen AWS en het AI Innovation Center laten zien wat de toegevoegde kan zijn van AI en Machine Learning (ML) in de ontwikkeling van innovaties en nieuwe producten.

Felipe Augusto Chies, AWS (links) en Paul van Son, Ai Innovation Center (rechts). AWS en het AI Innovation Center gaan op het vlak van AI samenwerken.
Felipe Augusto Chies, AWS (links) en Paul van Son, Ai Innovation Center (rechts). AWS en het AI Innovation Center gaan op het vlak van AI samenwerken.

“Deze samenwerking met Amazon Web Services (AWS)  is belangrijk om de implementatie van AI op de Campus en in de hele Brainport regio te vergroten”, aldus Paul van Son, oprichter van het AI Innovation Center . “Partners zoals AWS bieden technische kennis en helpen onze community bij het verkennen van verschillende tools en platforms. Dat is heel waardevol.” AI komen we steeds vaker tegen in allerlei toepassingen. Zoals in het analyseren en verwerken van digitale beelden, het genereren van content (bijvoorbeeld ChatGPT), fraude-opsporing en meer. “AWS heeft een groot portfolio van AI- en ML-diensten, met als doel het democratiseren van de toegang tot AI voor ontwikkelaars en onderzoekers”, zegt Van Son.

Trainingen en workshops

AWS zal samenwerken met het AI Innovation Center van High Tech Campus Eindhoven , dat in 2021 is opgericht om AI te industrialiseren in de Brainport Eindhoven regio. Als onderdeel van de samenwerking zal AWS verschillende educatieve trainingen en workshops organiseren op de campus.

Als incubator en accelerator voor AI-toepassingen ondersteunt het Center bedrijven bij het starten en versnellen van AI. Op dit moment zijn er zo’n 15 bedrijven gevestigd in het AI Innovation Center. Door bedrijven, professionals, ondernemers en studenten met elkaar in contact te brengen, evenementen en educatieve initiatieven te organiseren en nieuwe projecten op te zetten, streeft het AI Innovation Center ernaar samenwerking en kennisdeling te bevorderen en innovatie in het AI-ecosysteem te stimuleren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *