Het bewijs: smart watches hoeven niet lelijk te zijn (video)

Zo langzamerhand komen er al behoorlijk wat smart watches op de markt. Maar wie wil er nou met zo’n ding rondlopen? Dat is een vraag die de fabrikanten zich nu zelf ook stellen. Creoir – het bedrijf dat ontwerpt voor merken als Nokia en Jolla – probeert die vraag te beantwoorden met de Ibis.

In tegenstelling tot de meeste andere smart watches is de Ibis in eerste instantie ontwikkeld als horloge. Het elegante metalen ontwerp lijkt op de klokjes die je zou verwachten bij een juwelier. Het ‘slimme’ gedeelte is bedoeld ter ondersteuning en ‘overwoekert’ niet de primaire functie van het horloge.

Het klokdeel ziet er uit als een gewoon horloge en een klein display daaronder geeft de smart functies weer, zols een agenda en de mogelijkheid om telefoontjes te beantwoorden of te weigeren. Aan de pers werd een prototype getoond; de user interface was daar nog niet ingebouwd maar werd los ervan gedemonstreerd. De gebruikersinterface past bij de vormgeving van het horloge en werkt met een vereenvoudigde versie van Android. Een volledige werkende Ibis zal ook zijn uitgerust met WiFi, Bluetooth 4.0, een accelerometer en een USB-aansluiting.

Bron: Engadget