Henk Timmer wint zuinig rijden challenge

Tijdens de Shell FuelSave Driving Challenge heeft Henk Timmer zijn vrouw Marianne verslagen. In de strijd wie het zuinigst rijdt, legden zij de afgelopen twee dagen een afstand af van bijna 450 kilometer op zo min mogelijk Shell FuelSave Euro 95 brandstof. Henk reed in de Volkswagen Golf 1.2 TSI Blue Motion gemiddeld 23,6 km op 1 liter en versloeg daarmee Marianne die 1 op 22,9 reed. De Timmers bewijzen hiermee dat automobilisten, door het volgen van een aantal simpele tips in combinatie met het gebruik van de juiste brandstof, eenvoudig geld kunnen besparen.

"Ik vond het een hele leuke uitdaging om de strijd met mijn vrouw aan te gaan, we hebben beiden ons uiterste best gedaan. De resultaten liggen dan ook dicht bij elkaar, maar ik ben superblij dat ik heb gewonnen. Dit had ik niet verwacht want Marianne is heel competitief en gewend om te winnen, ook thuis. De zuinig rijden tips zoals rustig optrekken, anticiperen en de auto uit laten rollen, heb ik dan ook veelvuldig toegepast", aldus een blije Henk Timmer. "Deelname aan deze challenge heeft mij ervan overtuigd dat simpele veranderingen in ons rijgedrag in combinatie met de juiste brandstof het verschil maken. Iedereen zou het zelf eens moeten proberen."

Marianne en Henk Timmer zijn niet de enige beroemdheden die aan de Shell FuelSave Driving Challenge meedoen. De rijtest heeft plaatsgevonden in vier landen. Henk Timmer gaat het als Nederlandse winnaar opnemen tegen drie andere beroemdheden uit Engeland, Duitsland en Turkije, die allemaal de titel ‘Shell FuelSave Celebrity Driver of the Year’ willen winnen. Om die titel te winnen, komen alle vier de beroemdheden op 17 mei bij elkaar op de Shell Eco-marathon, waar zij in een onderlinge finale hun kennis van brandstofefficiëntie zullen testen.

Gratis naar Eco-marathon en Het Lab

Tijdens de Shell Eco-marathon, die van 15 t/m 19 mei plaatsvindt, nemen meer dan 3000 studenten uit 24 landen het tegen elkaar op met hun zelfgebouwde auto’s. Zuinigheidsrecords worden gebroken met conventionele brandstoffen als benzine, diesel, ethanol en GTL, maar ook met alternatieve brandstoffen als waterstof en elektriciteit. De competitie wordt dit jaar voor de tweede keer in haar 29-jarige historie gereden op de openbare weg rondom Ahoy in Rotterdam.

Naast de studentencompetitie is er een breed aanbod aan interactieve attracties en activiteiten in het Shell Energy Lab, een interactief en educatief energiefestival waar technologie, energie en mobiliteit tot leven komen. Met 40.000 bezoekers, was het dit Energy Lab vorig jaar een grote publiekstrekker. Het festival is gratis te bezoeken en biedt vele spannende tentoonstellingen en activiteiten voor jong en oud.