Handreiking veilig ombouwen van diesel naar elektrisch

De BMWT heeft een handreiking veilig ombouwen van machines gemaakt, bedoeld voor iedereen die zelf wat verandert aan een machine. Dit speelt nu steeds meer omdat verschillende bedrijven bezig zijn met het ombouwen van gewone dieselmachines naar een elektrische uitvoering.

Handreiking veilig ombouwen van diesel naar elektrisch

In een uitgebreid document heeft de BMWT (brancheorganisatie van leveranciers van bouwmachines, magazijninrichtingen, wegenbouwmachines en transportmaterieel) vastgelegd met welke regels je rekening moet houden bij het ombouwen van een machine. Dat is vooral nu belangrijk stelt directeur Jan Hommes van de BMWT omdat veel bedrijven bezig zijn om zelf machines te elektrificeren of te voorzien van extra filters en nabehandelsystemen van uitlaatgassen. Dit zogenaamde retrofitten betekent echter dat er ook wat verandert in de veiligheidseisen en productaansprakelijkheid. “Daardoor kan ook de geldigheid van een CE-verklaring veranderen”, benadrukt hij.

Met de handreiking Veilig Ombouwen wil de BMWT antwoord geven op alle vragen en onduidelijkheden die ontstaan bij het aanpassen van een machine. De handreiking is beschikbaar voor iedereen zodat ook voor iedereen duidelijk is welke regels van toepassing zijn bij het ombouwen van een machine.
Ben je bezig met het ombouwen of laat je een machine ombouwen, gebruik dan deze handreiking en zorg dat ook je schone machine veilig is. De handreiking is te downloaden via onderstaande link.

Bron: https://www.cumela.nl/nieuws/techniek-vakinformatie/handreiking-veilig-ombouwen

Tags:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *