Grootschalige productie van hoogrendement zonnecellen

Yingli Green Energy Holding, één van ‘s werelds vooraanstaande producenten van verticaal geïntegreerde PV-producten, heeft een uitbreiding van 300 MW productiecapaciteit voor n-type monokristallijne silicium zonnecellen en modules in China aangekondigd.

Het doel van deze uitbreiding is om een nieuwe generatie zeer efficiënte zonnecellen te produceren, gebaseerd op de technologie die ontwikkeld is door Project Panda. Dit project, dat in 2009 is gestart, is een samenwerking tussen ECN, Yingli Green Energy en Amtech Systems. Het doel van Pnada is om het rendement van kristallijne silicium zonnecellen significant te vergroten en deze nieuwe technologie te commercialiseren in Yingli’s productielijnen.

Het celontwerp (de n-type technologie) van deze zeer efficiënte zonnecellen is afkomstig van ECN, de diffusie- en PSG-verwijderingstechnologie van Tempress Systems (dochteronderneming van Amtech) en de celprocestechnologie van Yingli Green Energy. In de Panda proefproductielijn is al succesvol een nieuwe generatie zonnecellen met een gemiddeld rendement van 18% en hoger geproduceerd. De verwachting is dat eind 2010 zelfs een nog hoger rendement van minstens 18,5% wordt behaald met de commerciële productielijnen.

bron: ECN