Grondlegger Cradle to Cradle spreekt op Empack

Op de verpakkingsbeurs Empack worden verschillende actuele verpakkingsthema’s uitgelicht in 5 focusgebieden. Eén van deze gebieden is Ecopack; volledig toegespitst op milieuvriendelijk verpakken. Prof.dr. Michael Braungart, één van de grondleggers van het cradle to cradle principe zal binnen dit thema een keynote lezing verzorgen.

Braungart is oprichter en wetenschappenlijk directeur van EPEA International Umweltforschung in Hamburg en mede-oprichter van Mc Donough Braungart Design Chemistry  in Charlottesville, Virginia (VS). Beide organisaties omarmen intelligente, esthetische en eco-effectieve productontwerpen en optimaliseren deze producten binnen het cradle to cradle principe. Sinds 2008 heeft Braungart een leerstoel aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam waar hij als bijzonder hoogleraar de masterclass cradle to cradle onderwijst.

De kern van het cradle to cradle principe is het zodanig ontwerpen van producten, dat ze kunnen terugkeren in de natuur. Deze manier van produceren is volgens Braungart niet alleen goed voor het milieu en dus gezond voor ons, maar ook bijzonder winstgevend. Multinationals zoals Nike, Ford, Unilever en Herman Miller zijn dan ook een samenwerking met hem aangegaan en produceren nu enkele cradle-to-cradle producten.

Als een van de grondleggers van het Cradle to Cradle principe is Braungart de aangewezen persoon om de link met de verpakkingsbranche te leggen. Zijn keynote lezing zal plaatsvinden op 2 april om 15.00 uur.

Ecopack staat volledig in het teken van duurzame verpakkingsmethoden, technieken en materialen. Naast Ecopack zijn er nog vier focusgebieden: Print4Packaging, Labeltech, het VMT Foodplein en Caps & Closures Lane.

De Empack vindt plaats op 2 en 3 april, in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch. Kijk voor meer informatie over deze verpakkingsbeurs op www.easyfairs.com/empack-nl