Categories: Actueel

Green Team Twente onthult nieuwe, extreem zuinige waterstofauto

‘’We hebben dit jaar een verbeterd ontwerp en een nieuwe, draadloze real-time dataconnectie”, vertelt Sander Schotman van het Green Team Twente. "Hierdoor zien we tijdens de race wat er in de auto gebeurt en kan er, indien nodig, ingegrepen worden. Tevens hebben we een nieuwe waterstofcel voor betere efficiëntie en nieuwe carbonvelgen, die we zelf ontworpen hebben. Dankzij deze carbonvelgen behalen we een gewichtsreductie van tien procent. Bovendien heeft de UTmotive onlangs een officieel chassisnummer van de RDW gekregen."

Green Team Twente

Green Team Twente bestaat uit elf UT-studenten van verschillende studies (Electrical Engineering, Werktuigbouwkunde, Scheikundige Technologie en Gezondheidswetenschappen). In mei 2014 gaat het team de strijd aan met tweehonderd andere teams tijdens de Shell Eco Marathon in Rotterdam. Daar is het de bedoeling om zo efficiënt en zuinig mogelijk te rijden op de gekozen brandstof.
De UTmotive rijdt in de UrbanConcept klasse en zal gaan rijden op waterstof. De UrbanConcept klasse stelt extra eisen aan de auto. Zo moet hij vier wielen hebben en moet de bestuurder rechtop in de auto kunnen zitten. Vorig jaar heeft het team een resultaat behaalt gelijk aan 1 liter benzine op 750 kilometer. Dit jaar behoort 1 op 1000 tot de mogelijkheden.

Autopresentatie

Het Green Team Twente onthult de nieuwe waterstofauto op 23 april 2014 op het terrein van de Universiteit Twente (collegezaal Waaier 1). De autopresentatie is vrij toegankelijk. Om 15.30 uur is er een ontvangst met koffie en om 16.00 start de presentatie. Aansluitend maakt de UTmotive zijn eerste rondes op het O&O plein op de campus van de universiteit.

Redactie Engineersonline

Recent Posts

TU Delft houdt kritieke-grondstoffen-week

'Kritieke grondstoffen' in grote hoeveelheden nodig hebben in Europa - maar we halen ze uit…

1 dag ago

Helen Kardan van ASML naar TNO

Helen Kardan is TNO's nieuwe Director Science & Technology voor de High Tech Industry unit.…

1 dag ago

Control Techniques en KB Electronics nu Nidec Drives

Control Techniques en KB Electronics vormen sinds 1 mei 2024 Nidec Drives. Control Techniques en…

1 dag ago

Hitma Groep neemt KS Perslucht over

Hitma Groep heeft KS Perslucht overgenomen. Het in Haarlem gevestigde bedrijf sluit met zijn productassortiment en…

1 dag ago

Is hout de beste optie voor een windturbineblad?

De Duitse fabrikant van houten windturbinebladen Voodin Blade Technology heeft 's werelds eerste prototype-installatie aangekondigd…

1 dag ago

FME: ‘Europees investeren in technologisch leiderschap is goed voor Nederland’

FME en Orgalim (de Europese koepel van de technologische industrie) pleiten voor het centraal stellen…

1 dag ago