Gratis iOS app voor zoeken en selecteren van componenten

Componentenproducent Würth Elektronik eiSos heeft een smartphone app ontwikkeld waarmee componenten kunnen worden gevonden en geselecteerd. Deze universele app is compatibel met alle iOS-toestellen en is geoptimaliseerd voor iPhones en iPads.

De app is gratis verkrijgbaar in de Apple App Store en kan worden gebruikt om alle Würth Elektronik eiSos standaard producten snel een gemakkelijk te vinden. De app omvat de volgende  producten: passieve en elektromechanische componenten, led’s en vermogensmodulen.

Gebruikers kunnen een parametrische zoekopdracht geven en krijgen dan snel en efficiënt toegang tot duizenden componenten en specificaties. Het zoekproces is zo ingericht dat de lijst met zoekresultaten nooit leeg is, omdat bij elke selectie ook alternatieven worden gegeven. Er is ook een optie voor het zoeken op part-nummer.

De zoekresultaten worden duidelijk weergegevn, met productfoto’s en alle belangrijke eigenschappen en datasheets. Via een winkelwagentje kunnen direct monsters en offertes worden aangevraagd.  

De app beschikt ook over een notepad, voor aanvullende vraagen. Door een log-in optie is het mogelijk om adresgegevens veilig te onthouden. Deze functie is niet verplicht maar hij spaart tijd bij regelmatig gebruik. Een nuttige functie van de tweetalige app (Engels en Duits) is dat hij kan worden gebruikt voor het bijvullen van Würth Elektronik eiSos design kits. Elke design kit is opgeslagen in een virtuele template en gebruikers kunnen daarin aangeven voor welke componenten zij een gratis aanvulling wensen.

Verder is er een zoekfunctie voor EMC-laboratoria over de hele wereld, met de bijbehorende contactgegevens. En tenslotte is er nog een geïntegreerde QR-codelezer.

Er zijn al plannen om in 2015 een versie te introduceren voor Android en Windows Phone. Kijk voor meer informatie (en directe toegang tot de app-store) op www.we-online.de/app