Categories: Actueel

Gezocht: jongeren in elektrotechnische toelevering

De Federatie Elektrotechniek (Fedet) is in 2008, onder de vlag van FME-CWM opgericht. De Fedet vertegenwoordigt ruim 200 bedrijven uit de elektrotechnische toelevering (producenten, groothandel, agenten en importeurs) en daarmee een omzet van € 4 miljard en 24.000 werknemers. De doelstellingen van de Fedet zijn:

  • Lidbedrijven een platform te bieden om ontwikkelingen in de technologie, regelgeving en markt te volgen en beïnvloeden en te profiteren van collectieve voordelen zoals bijvoorbeeld beursarrangementen.
  • Het belang van elektrotechniek en haar rol in een duurzame samenleving bij overheden, opdrachtgevers en bouwpartijen te onderstrepen waardoor elektrotechniek vanaf het begin in het proces betrokken is.
  • Jongeren te stimuleren te kiezen voor een opleiding in de elektrotechniek en opleidingsinstituten te ondersteunen (met een netwerk en materiaal) zodat zij kwalitatief hoogwaardig onderwijs geven.

Voorbeelden van activiteiten van Young Fedet

De activiteitenagenda van Young Fedet zal door de jongeren zelf worden opgesteld. Onderdeel van het programma zou onder meer kunnen zijn het zoeken van contacten met scholen, met jongeren clubs van aanverwante sectoren, voorlichting geven aan jongeren in hun beroepskeuze proces, het opstellen van notities met plannen voor de Fedet etc. Het hoe, wat en wanneer zullen de leden van Young Fedet zelf in de vergaderingen bepalen.

Ben je onder de 35 en heb je passie voor de elektrotechniek of ken je iemand? Ben je ondernemend, nieuwsgierig en hou je van vernieuwing, meld je dan voor aan! Voor vragen over Young Fedet kun je contact opnemen met Marcel den Haan (mah@fme.nl) of 088-4008416.

Redactie Engineersonline

Recent Posts

Nieuwe isolatieweerstandstesters van Fluke 1535 i 1537

Megaohmmeters op batterijen. Het aanbod werkplaatsuitrusting van TME omvat onder meer professionele apparaten van Fluke.…

4 dagen ago

Op het juiste niveau: innovatie door de HCX oliepeilglazen-serie

De HCX oliepeilglazen van Elesa+Ganter bieden een geavanceerde oplossing voor industrieel onderhoud en productie. Deze…

4 dagen ago

Fusie-energieapparaat bereikt temperatuur van 37 miljoen graden

Een kleinschalig en compact apparaat, Fuze, gebouwd door de Amerikaanse startup Zap Energy heeft plasma…

5 dagen ago

Festo BionicBee  vliegt autonoom in een zwerm

Al 15 jaar is het Festo Bionic Learning Network gefascineerd door vliegen. Het team heeft…

5 dagen ago

Het eind van de kwantumtunnel

Kwantummechanische verschijnselen zoals radioactief verval, of algemener: ‘tunnelen’, vertonen intrigerende wiskundige patronen. Twee onderzoekers aan…

5 dagen ago

Nanofotonische glasvezelsensor-oplossing om het ultrakleine te detecteren

Een nieuwe ultragevoelige glasvezelsensor kan deeltjes met een diameter tot 50 nanometer detecteren. In de…

5 dagen ago