Gas besparen met je schutting

Wie zich zorgen maakt over de gasprijzen, kan misschien nog net voor de winter een Energieschutting installeren. Hiermee kun je zonder grondboring of luidruchtige buitenunit de woning verwarmen.

Gas besparen met je schutting

De Energieschutting is opgebouwd uit Thermodules (90mm) breed. In de Thermodule zitten  drie luchtkamers en een buisje waardoor glycol stroomt. Door de drie luchtkamers heeft de Thermodule 0,73m2 contactoppervlakte met de buitenlucht. Om een 3 kilowatt warmtepomp te voorzien van de benodigde energie zijn twee van deze delen nodig. De schutting kan met delen van 100 cm worden uitgebreid naar gelang de warmtevraag van een gebouw. Met 6 meter Energieschutting is een goed geïsoleerd woonhuis volgens de makers van het gas af.

thermomodule Energieschutting
Een Thermodule

In de Thermodule zit een buisje waardoor glycol stroomt. Dit glycol mengsel wordt door twee leidingen in de grond (25mm) naar de warmtepomp in de nabijheid van de CV ketel gebracht. Bij de hybride opstelling hoort een boiler. De installatie wordt aangesloten middels een Optibox die alle componenten bevat die nodig zijn om een installatie werkend te maken. De Optibox zorgt ook dat er ventilatiewarmte kan worden teruggewonnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (1)

  1. 3 luchtkamers..
    Waarom niet 6 luchtkamers ?
    Waarom niet rondom vinnen ?
    Geen woord over die vinnen trouwens.
    Graag dit verhaal compleet maken. We zien een plaatje een product en het wordt maar HALF beschreven in de tekst.