Gaat dit mega-vliegtuig windmolenbladen transporteren? (video)

De Wind Runner moet het grootste vliegtuig ter wereld worden, en windturbinebladen gaan vervoeren. Met bijna 110 meter zal het langer zijn dan een voetbalveld. En de interne capaciteit ligt rond die van twaalf Boeing 747’s:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (4)

  1. Het transporteren van grote onderdelen via de lucht lijkt me alleen zinvol als er haast, of prestige, bij is. anders zal vervoer per schip voordeliger en minder vervuilend zijn.

  2. Dus, met wegvervoer kun je zo’n lange blade niet ter plaatse brengen, maar je verwacht wel een vliegveld naast de bouwplaats waar die gigant kan landen, en liefst ook weer opstijgen? Pie in the sky.

  3. Dat ziet er leuk uit, maar snappen doe ik het niet. De doel van dit ding zou moeten zijn om turbines voor windmolens op zee te vervoeren. Ligt het dan niet veel meer voor de hand om de productie van die bladen in de buurt van een haven te doen en die op een schip te vervoeren?

  4. Bizar. Windenergie is verlieslatend zonder de grote subsidiestroom, Bewijs? Molens die geen subsidie meer krijgen worden afgebroken en vervangen door molens die dat wel krijgen. En de windmolengekte gaat nu dus zover dat we “schone energie” opbouwen met het meeste vervuilende voertuig dat we kennen. Schiet mij maar lek.