Fotonische innovaties

Op dinsdag 30 maart 2010 maken onderzoekers, wetenschappers, ondernemers, directieleden, beleidsmakers en studenten nader kennis met elkaar op het gebied van moderne lichttoepassingen tijdens Fotonica Evenement 2010.

Kennis en ervaring over fotonische technologieën en potentiële toepassingen worden uitgewisseld tijdens deze vierde editie van het kennis- en netwerkplatform Fotonica Evenement 2010 in Nieuwegein’s Business Center te Nieuwegein.

De mix van activiteiten op deze dag draagt bij aan de stimulering van fotonische innovaties met nieuwe kansen voor de industrie, de medische- en telecomsector en andere branches in Nederland. Op de KennisExpo laten bedrijven aan de hand van demonstraties technologische ontwikkelingen zien van bijvoorbeeld optische glasvezels, optische sensoren, LED’s en lasertechnieken binnen een breed scala van toepassingsgebieden.

Het lezingenprogramma is gebaseerd op deze toepassingsgebieden. Het programma bestaat uit zes tracks, namelijk Healthcare & Lifescience, Sustainability & Optical Sensing, Information & Communication Technology, Fundamental Research Photonics, Photonics in Daily Life en Industrial Photonics

Fotonica Evenement bevordert de samenwerking tussen het bedrijfsleven en de onderzoekswereld.  

Fotonica Evenement 2010 is gratis toegankelijk. Registreren voor een bezoek is mogelijk via de website www.fotonica-evenement.nl/ waar tevens het actuele congresprogramma en een up to date plattegrond van de KennisExpo is gepubliceerd.