FME-aanbevelingen voor een nieuw kabinet

Samen met lidbedrijven en aangesloten branches heeft brancheorganisatie FME aanbevelingen voor een nieuw Kabinet en de Tweede Kamer verwoord, om tot een daadkrachtig industriebeleid te komen.

Tags:

Hierbij gaat men onder andere in op:

  • Het tekort aan technisch geschoolde vakmensen; ‘dat vormt een cruciale barrière voor het realiseren van vele transities, zowel binnen als buiten de industrie’.
  • Het belang van voortdurende investeringen in innovatie; ‘deze zijn essentieel om onze concurrentiepositie te behouden en maatschappelijke doelen te realiseren’.
  • Maatregelen die nodig zijn om de energietransitie binnen de industrie mogelijk te maken; ‘onder andere investeringen in de verzwaring van het stroomnet zijn onontbeerlijk’.

Marktsegmenten

Ook de diverse marktsegmenten waarbinnen leden en branches van FME actief zijn, van medische technologie tot defensie en van de gebouwde omgeving tot landbouw, komen uitgebreid aan bod. Het zijn de bedrijven in de technologische industrie die voor dergelijke sectoren innovaties ontwikkelen, die helpen om de grote maatschappelijke uitdagingen van onze tijd op te lossen.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *