Fluke introduceert praktijkgerichte training voor testers van elektrische installaties

Geplaatst door Maartje Henket

Fluke gaat van start met een praktijkgerichte training voor testers van elektrische installaties. Dit om storingen in elektrische apparatuur te minimaliseren, de veiligheid te verbeteren en een tekort aan vaardigheden aan te pakken.

Een groep mensen die training krijgt

‘Het aantal zeer deskundige en ervaren testtechnici voor elektrische installaties in Nederland is de laatste jaren aanzienlijk gedaald’, schrijft Fluke in een persbericht. ‘Veel van de huidige testtechnici van elektrische installaties missen de praktijkgerichte training die ze in staat zou stellen veilig te werken en de metingen die zij verrichten echt te begrijpen en te interpreteren.’

Om dit probleem aan te pakken, introduceert de producent van compacte, professionele elektronische test- en meetinstrumenten en software een training voor het testen van installaties en apparaten. Fluke werkt samen met Hyteps om de cursus te geven en is van mening dat het van vitaal belang is om deze uitdagingen aan te gaan, zodat bedrijven:

  • technici veilig kunnen laten werken: onvoldoende opgeleide installatietesters kunnen fouten maken die kunnen leiden tot apparatuurschade, verwondingen en zelfs dodelijke ongevallen
  • kunnen bewijzen dat een installatie veilig is: bedrijven die kunnen documenteren dat een installatie voldoet aan de relevante normen, NEN 1010 in NL, stellen alle partijen gerust en tonen kwaliteit aan
  • de productiviteit kunnen verhogen: beter opgeleide en beter geïnformeerde installatietesters voeren opdrachten in één keer goed uit, minimaliseren de uitvaltijd en verlagen daardoor de kosten.

De eendaagse cursus, met een gemiddelde klasgrootte van 10 personen, wordt gegeven bij de klant of in de trainingsruimten van Hyteps en is toegespitst op het testen van elektrische installaties en/of apparaten en het documenteren van de resultaten. Het belangrijkste is dat de deelnemers in een praktijkgerichte omgeving praktisch kunnen oefenen met verschillende meetinstrumenten, zodat zij deze nieuwe kennis onmiddellijk kunnen toepassen wanneer zij weer aan het werk gaan.

Field Marketing Manager Robert Luijten: “Testen en problemen oplossen in de elektrische sector zijn absoluut essentieel, maar het werven van technisch personeel kan best moeilijk zijn. Daarom ondersteunen wij bedrijven graag bij het instromingsproces en de opleidingsactiviteiten van nieuwe werknemers. Of het nu gaat om naleving, veiligheid of efficiëntie, wij zijn van mening dat deze testtraining voor elektrische installaties bedrijven in een sterkere positie brengt om het hoofd te kunnen bieden aan de almaar toenemende eisen die tegenwoordig aan testprocedures worden gesteld.”

Contactgegevens
Postbus
Postbus 1337
5602 BH EINDHOVEN
Adrespostbus 1337
Postcode en plaats
5602 BH Eindhoven
Telefoon040-2675100
Meer informatieInformatie aanvragen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *