Fleet als designstatement

Vanderlande, marktleider in transportsystemen voor interne logistiek, is ervan overtuigd dat design een essentiële rol speelt in toekomstbestendige innovaties. Want design, in de brede zin van het woord, verenigt alle elementen van een systeem met elkaar. Daarom wil het bedrijf met Fleet een designstatement maken, waarin high tech, gerichtheid op klant en mens, futuristische visie en verantwoordelijkheid nemen voor de planeet aarde samenkomen. Het leverde het predicaat ‘Erkenning Goed Industrieel Ontwerp’ (GIO) 2019 op.

Fleet is een innovatief, logistiek systeem voor de afhandeling van individuele stuks bagage, ontwikkeld door Vanderlande en ontwerpbureau Idenova. Elke Bag-runner vervoert één koffer of tas en bepaalt op de luchthaven zelf wat de snelste route is. Ergonomische en intuïtieve overwegingen zijn een integraal ontwerpaspect bij de ontwikkeling van de user interfaces. Bij het ontwerpproces is ook gelet op de juiste lichaamshouding van operators en onderhoudspersoneel.

De Erkenningen Goed Industrieel Ontwerp worden jaarlijks georganiseerd door de onafhankelijke stichting Designlink en een keur aan representatieve beroeps- en brancheorganisaties, kennis- en onderwijsinstellingen en intermediairs ondersteunen GIO. Cube design museum toont nog t/m 17 mei de belangrijkste producten die in 2019 een GIO-erkenning ontvingen.

Info: cubedesignmuseum.nl
Inschrijven voor GIO 2020: www.gio.nl