Farnell: ‘Engineers willen testapparatuur thuis’

Geplaatst door Maartje Henket

Uit een enquête gehouden onder de element14-community van Farnell concludeert het bedrijf dat engineers gespecialiseerde testapparatuur graag thuis willen kunnen gebruiken om productiever te worden.

Tags:
engineer test pcb

Veel bedrijven leveren echter nog steeds helemaal geen apparatuur voor thuisgebruik, ondanks het feit dat er veel handige en goedkope oplossingen beschikbaar zijn. Conclusies uit het onderzoek zijn:

90% van de respondenten vindt dat engineers thuis enige apparatuur nodig hebben.

50% heeft geen testapparatuur om thuis te gebruiken.

24% kan volledig op afstand werken.

Ongeveer een derde vond dat alleen sommige tests thuis moeten worden uitgevoerd, terwijl het bedrijfslab nog steeds nodig is voor gespecialiseerde testapparatuur.

Deze resultaten tonen volgens Farnell de noodzaak aan om kosteneffectieve pc-scopes en soortgelijke producten in te zetten om de efficiëntie van technici te verbeteren door hen in staat te stellen thuislabs te creëren. Daarvoor wijst het naar de producten van Pico Technology, een van de fabrikanten uit de eigen line card. Pico Technology richt zich op het bieden van innovatieve, hoogwaardige en betaalbare alternatieven voor traditionele test- en meetapparatuur. Hun producten hebben hybride werken en nieuwe manieren van leren op afstand vergemakkelijkt tijdens de Covid-19 pandemie. Deze trend heeft zich na de pandemie voortgezet, aangezien meer bedrijven de voordelen zien van het gebruik van goedkope pc-gebaseerde scopes in combinatie met krachtige producten om te voldoen aan de veranderende toepassingsbehoeften van klanten in de test- en meetindustrie.

Tags:
Contactgegevens
Postbus
Postbus 1815
3600 BV MAARSSEN
Adrespostbus 1815
Postcode en plaats
3600 BV Maarssen
Telefoon030-2417373
Meer informatieInformatie aanvragen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *