How To: snelle en locatie onafhankelijke hosting inregelen?

Geplaatst op 14 juli 2020 om 09:40 uur Een website is onmisbaar voor bedrijven, het dient als een online visitekaartje. Niet alleen voor bedrijven, ook steeds meer particulieren bouwen een eigen website om zich te presenteren aan anderen middels een persoonlijke blog.

Door Jesper en Jimmy, Team Lequal

 

Een website bouwen begint bij het afnemen van een geschikte domeinnaam en webhosting. Webhosting wordt in verschillende vormen aangeboden. Kies bijvoorbeeld allereerst tussen een eigen server en locatie onafhankelijke webhosting. Onder locatie onafhankelijke webhosting verstaan we het hostingpakket die je afneemt bij een hostingprovider. Het maakt hierbij in de basis niet uit of je voor webhosting van Combell, of voor een hostingprovider X kiest. Op deze pagina lees je meer over het kiezen van de juiste webhosting.  


Engineers kiezen doorgaans voor een VPS, wat een afkorting is van Virtual Private Server. Groot voordeel hiervan is dat je de server naar eigen inzicht in kunt richten. Daarbij is het presteren van je eigen scripts of website niet afhankelijk, van de vraag naar resources van andere websites op de server. Deze websites staan wel op de server waarop shared webhosting wordt aangeboden. Vandaar ook "shared"; de server wordt door verschillende consumenten gedeeld. Hoewel je elkaars website niet ziet, kunnen deze elkaar wel degelijk negatief beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan een DDoS-aanval op een andere website. Als de server plat komt te liggen, is ook jouw website niet meer bereikbaar.

 

Je eigen VPS webhosting inregelen

Op een VPS zijn de mogelijkheden eindeloos. Groot voordeel van een VPS ten opzichte van het onderhouden van een eigen server, is dat de VPS locatie onafhankelijk is. Als een hostingprovider niet de gewenste service levert, richt je de VPS eenvoudig in bij een andere partij. Vaak is het zelfs voldoende om een back-up in te laden op je nieuwe omgeving. Een VPS biedt je de mogelijkheid om je eigen variant van Netflix te maken, je kunt er sensoren in huis op aan laten sluiten om data te verzamelen en je kunt er een complete clouddienst van maken voor je familie. Ook handig: op een VPS heb je de optie om in een sandbox te werken.

 

Virtualisatie van nieuw ontwikkelde apps

Wanneer je apps of scripts ontwikkelt, wil je deze eerst uitgebreid kunnen testen. De reeds geïntroduceerde sandbox biedt je hier de mogelijkheid voor. Test het script op verschillende operating systems, probeer het script via je eigen VPS aan te vallen om te zien of deze goed beveiligd is, enzovoorts. Het vitaliseren van apps helpt je fouten te herkennen, alvorens je de app publiek beschikbaar stelt.

 
© Engineersonline.nl