EO

De werking van cloud hosting toegelicht

25 maart 2021 om 11:46 uur

Afbeelding van krzysztof-m via Pixabay

Cloud hosting is een van de verschillende hostingvormen en is tegenwoordig enorm populair. Er is bij deze vorm sprake van het hosten van een website waarbij de server op meerdere locaties beschikbaar is. In plaats van een enkele server is er een verzameling aan servers om cloud hosting mogelijk te maken.

 

Door: Team Lequal

 

 De informatie komt in dit geval niet op een fysieke server te staan, maar in de cloud van meerdere servers. Het voordeel is dat de opgeslagen data altijd online beschikbaar zijn. Byte.nl biedt deze vorm van cloud hosting om met optimale prestaties webshops te hosten.

 

Onafhankelijk van hardware

Een van de kenmerken van cloud hosting is dat deze onafhankelijk van hardware functioneert. Bij reguliere hosting is er sprake van een koppeling aan een server die fysiek in een servercentrum aanwezig is. De onafhankelijkheid van hardware voorziet erin dat cloud hosting een flexibelere verdeling van de centrale software oplevert. Indien er sprake is van bijvoorbeeld een mankement in de technologie is het probleem te verhelpen zonder dat de webshop of hosting uitvalt.

 

Betrouwbaar

Een ander kenmerk van cloud hosting is de betrouwbaarheid. Dit heeft uiteraard ook weer te maken met de onafhankelijkheid van een specifieke bron van hardware. Een ander punt in het kader van betrouwbaarheid is dat er op elk gewenst moment een optie is om de gewenste prestaties opnieuw vast te stellen. Er is daarvoor geen vervanging van de server nodig. Bij een webshop waarin de drukte ineens toeneemt, is dat een belangrijk punt. Bijvoorbeeld om op te schalen om het bezoekersverkeer in goede banen te leiden zonder dat de snelheid in gevaar komt. Zo zijn de prestaties van de schijfruimte, geheugen en de processor eenvoudig en flexibel op te schalen. Magento hosting is in dat opzicht perfect om webshops in iedere situatie optimaal te laten presteren.

 

Betaalbaarheid

Cloud hosting is een betaalbare vorm van hosting en dat is onder meer te danken aan het flexibele karakter. Het is bijvoorbeeld niet nodig om constant de hoogste prijs te betalen voor het gebruikmaken van een grote server. De betaalbaarheid zit hem in het gegeven dat het mogelijk is om tijdens pieken de capaciteit te verhogen. Een webshop die gericht is op artikelen voor kerst heeft vooral in de aanloop naar kerstmis een hogere capaciteit nodig. Een online winkel in tuinmeubelen heeft in december minder capaciteit nodig dan in het voorjaar. Dat maakt cloud hosting onder meer perfect voor kleine en middelgrote webshops.

 

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden