EO

Hoe creëer je een eigen website?

07 december 2020 om 10:31 uur

Hoe creëer je een eigen website?

Er zijn verschillende manieren om een eigen website te maken. Je kan er zelf mee aan de slag gaan en daarbij zijn er diverse opties beschikbaar. Het is ook mogelijk om het maken van een website uit te besteden. Je geeft dan al je wensen door aan de ontwikkelaar en deze maakt op basis daarvan een website.

 

Door Asjer van der Meulen, Team Lequal


Wil je zelf aan de slag met het maken van een eigen website, bekijk dan de onderstaande opties. Vergeet niet dat om je website online te zetten je van hostingdiensten gebruik dient te maken. Bijvoorbeeld door voor webhosting te kiezen.

 

Websitebuilder gebruiken

Een van de mogelijkheden om een website te creëren, is het gebruikmaken van een websitebuilder. Je krijgt dan bijvoorbeeld sjablonen tot je beschikking om een keuze uit te maken. Er zijn gratis websitebuilders te gebruiken, maar voor uitgebreide pakketten met een unieke domeinnaam en webhosting zijn er kosten aan verbonden.

 

WordPress gebruiken

WordPress is een van de opensource-opties om een eigen website te maken. Bij WordPress is er sprake van een contentmanagementsysteem (CMS). WordPress is populair omdat het laagdrempelig is en je geen diepgaande technische kennis hoeft te hebben om een website te maken. Ook voor deze websitemaker is het mogelijk om uit een uitgebreid aanbod van thema's met sjablonen te kiezen. Je website is verder te personaliseren met kleurgebruik en bijvoorbeeld met de keuze voor een bepaald lettertype. Overigens is het in dit kader ook mogelijk om voor WordPress hosting te kiezen. Verder biedt het platform enorm veel mogelijkheden als het gaat om het gebruik van speciale plug-ins. Daar zijn er duizenden van beschikbaar, zoals de plugin Yoast SEO.

 

Website programmeren

Het programmeren van een website is een van de andere opties. Het is wel belangrijk om over programmeerkennis te beschikken als je op deze manier een website wilt creëren. Er zijn tutorials voor beginners beschikbaar, maar je bent er wel veel tijd mee kwijt. Bovendien moet je geduld hebben en is het frustrerend als het niet direct gaat zoals je wilt. Er zijn overigens wel tools beschikbaar die gratis te gebruiken zijn om een website te maken. Bijvoorbeeld om met HTML, CSS, PHP en JavaScript een website te bouwen. Heb je totaal geen programmeerkennis en beperkt tijd, dan is deze optie in elk geval niet aan te raden. Kies dan voor een websitemaker, WordPress of besteed het maken van een website uit.

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden