EO

"Uitdaging en ontwikkeling: dat is werken in de industriële automatisering"

17 september 2020 om 10:55 uur

Uitdaging en ontwikkeling: dat is werken in de industriële automatisering

De industriebranche en industriële automatisering zijn onderhevig aan verandering. “Heb je als engineer de ene techniek onder de knie, gaat de volgende innovatieve deur alweer open”, vertelt Roel Hoosemans, directeur industriële automatisering bij Hoppenbrouwers Techniek. Hoe ziet werken in de industriële automatisering er daardoor uit en hoe past de werkgever zich op die snelle veranderingen aan?

 

Door Roel Hoosemans, Hoppenbrouwers

 

"Ontwikkelingen als nieuwe systeemkoppelingen en automatiseringslagen volgen elkaar in rap tempo op. We worden continu uitgedaagd door de unieke wensen van onze opdrachtgevers. Zo zien we een toenemende vraag naar industrial IT-oplossingen, de bovenliggende datalaag van automatisering. Steeds meer bedrijven willen hun werkprocessen optimaliseren aan de hand van data. "

Vooral de industrie staat aan de vooravond van een immense digitaliseringsslag. "Hoppenbrouwers vervult daar een grote rol in. Denk aan dashboarding waarmee wij de workflow inzichtelijk maken en aan de hand van data optimaliseren. Het gevolg zijn snellere, duurzamere, efficiëntere en kostenreducerende processen."

 

Uitdaging van werken in de industriële automatisering

Zijn die snelle veranderingen lastig bij te benen? "Niet voor engineers en monteurs", verklaart Roel. "Alleen werken met standaard besturingen is aan de meesten niet besteed. Ze zuchten onder repeterende taken. Vraag het maar aan iedereen die in de technische branche werkt. Ze willen uitgedaagd worden. Dat maakt werken in de industriële automatisering ook zo mooi."

"Wij zijn niet gecommitteerd aan specifieke PLC- of SCADA-platformen, maar programmeren ieder merk waarmee de klant werkt. Als de kennis nog ontbreekt, volg je een training." - Roel Hoosemans, directeur industriële automatisering bij Hoppenbrouwers Techniek

 

De juiste dosis passie voor het vak

Waar de wil is om uitgedaagd te worden, moet er een werkgever zijn die weg wijst. Roel: "Stap je als junior engineer binnen, dan werk je onder de vleugel van een medior of senior engineer. Je leert daardoor in de praktijk de complexere technische knepen van het vak. Met de juiste dosis enthousiasme, passie voor het vak en toewijding, groei jij al snel door naar een functie die jij voor ogen hebt."


Hoppenbrouwers Experience Center

Binnen het HEC leidt de technisch dienstverlener haar eigen vakmensen op die willen werken in de industriële automatisering. Niet alleen studenten, maar ook collega’s die al jaren in het vak zitten. De focus van het HEC ligt voor hen voornamelijk bij industrie 4.0

 

En de medior en senior engineer?

"Wat wij vaak zien is dat medior en senior engineers zichzelf nog genoeg kunnen ontwikkelen, bijvoorbeeld op technische vaardigheden. Moet je je kennis daarvoor bijspijkeren? Dan bieden wij jou de juiste training aan. En we dagen je niet alleen op technisch, maar ook op persoonlijk vlak uit, zoals op het gebied van sterk leiderschap. Jezelf ontwikkelen staat op nummer één bij Hoppenbrouwers."

 

Ontwikkeling bij Hoppenbrouwers

Hoppenbrouwers maakt het pad vrij voor zelfontwikkeling. Dit doet het in de vorm van een groeitraject:

  • Je ontvangt vanaf jouw eerste werkdag persoonlijke coaching
  • Je stelt samen met jouw coach aandachtspunten op die je komend jaar wilt verbeteren. Dit kan op technisch en persoonlijk vlak, zoals beter communiceren of tijdmanagement
  • Hopperbrouwers biedt trainingen om je kwaliteiten te verbeteren
  • Ieder kwartaal evalueer je samen met je coach de voortgang en stuurt het bedrijf bij waar nodig
  • Op deze manier werk je continu aan je persoonlijke ontwikkeling


Bekijk de vacatures

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden