EO

Duurzamer worden en kosten verlagen

21 april 2020 om 11:06 uur

Duurzamer worden en kosten verlagen

Ben je op zoek naar mogelijkheden om je onderneming duurzamer te maken? Hieronder zet Bongosolar verschillende mogelijkheden op een rijtje.

 

Door Bongosolar

 

Kies bijvoorbeeld voor zonnepanelen op het dak van je bedrijfspand. Of laat medewerkers de computerschermen aan het eind van de werkdag volledig uitschakelen, in plaats van deze in hun slaapstand te laten staan! Het zijn simpele voorbeelden waarmee je het energieverbruik en daarmee de uitstoot van CO2 vermindert. Welke maatregelen heb jij tot nu toe genomen om je onderneming duurzamer in te richten, om daarmee een kostenreductie te realiseren?

 

Wek je eigen groene stroom op met zonnepanelen

Het dak van een bedrijfspand biedt vaak alle ruimte voor een groot aantal zonnepanelen. Gemiddeld genomen levert een zonnepaneel een opbrengst op van 225 tot 250 kWh zonnestroom per jaar. Bepaal op basis van deze informatie hoeveel zonnepanelen jij nodig hebt om volledig zelfvoorzienend te worden als bedrijf. Zonnepanelen kopen is niet alleen interessant om je kosten te reduceren en milieubewuster te werken. Denk ook aan het feit, dat deze kosten (incl. de betaalde belasting) aftrekbaar zijn. Evenals dat je in sommige gevallen in aanmerking komt voor een subsidie bij verduurzamende veranderingen aan je bedrijfspand.

 

Analyseer en optimaliseer processen in je organisatie

Naast de mogelijkheid om fysieke verbeteringen door te voeren binnen of aan je bedrijfspand, kun je kritisch kijken naar processen. Zijn er mogelijkheden om deze processen efficiënter te laten verlopen? Hoe ga je bijvoorbeeld om met de afval die voortkomt uit productiewerkzaamheden? Valt dit afval te recyclen, of wordt het niet meer gebruikt? Een moderne oplossing om afval tegen te gaan in het productieproces is het gebruik van een 3D printer. Hiermee print je alleen onderdelen die gebruikt zullen worden. Het levert niet alleen een kostenbesparing op, maar verkleint ook het risico op vertragingen. Onderdelen worden vaak uit Azië geïmporteerd.

 

Verander het gedrag van medewerkers

Een derde oplossing om je organisatie duurzamer te maken, zit in het gedrag van medewerkers. Op welke manier kunnen medewerkers milieubewuster te werk gaan? Laat hen bijvoorbeeld hun eigen koffiemok meenemen, of kies bewust voor bekers die gerecycled kunnen worden. Ook het volledig uitschakelen van beeldschermen is een vorm van een gedragsverandering, die jouw bedrijf duurzamer maakt. Een derde optie is het aanbieden van cursussen. Op deze manier worden medewerkers breder inzetbaar. Een andere vorm van duurzaamheid, die zeker voor een besparing in de kosten kan leiden!

 

White papers

whitepapersDownload hier white papers over het thema Aandrijven, regelen en besturen

 

 

 

Strategische keuze: een PLC of embedded controller

In deze whotepaper legt Engineering Spirit uit wanneer het beter is om voor een PLC te kiezen en wanneer voor een embedded controller.
Download de whitepaper van Engineering Spirit 

 

Heeft uw machine het benauwd?

In deze whitepaper bespreekt Festo het belang van de filtratie van perslucht, zowel vanaf de compressor als bij het punt waarop de lucht de componenten van de applicatie in gaat.

Download de whitepaper van Festo

 

Draadloos Mobiel Besturingspaneel: TUV gecertificeerd 10.1" panel met OPC/UA en safety functies

Is een draadloze HMI een goede keuze voor mijn applicatie? We leggen u uit wat de specifieke voordelen zijn van een draadloos multi-touch bedieningspaneel en waar u rekening mee moet houden bij het koppelen van een HMI aan een machine.
Download de whitepaper van SigmaControl

 

Het eDrive systeem: een eenvoudige oplossing voor het testen van hybride aandrijvingen

Deze white paper behandelt alle variabelen die van belang zijn voor het meten en testen van hybride voertuigen en laat zien dat het eDrive systeem een geschikte  oplossing is; zelfs voor de meest complexe testbanken voor hybride aandrijvingen.

Download de white paper van HBM

 

Hoe machines en installaties worden voorbereid op verbinding met het IoT

De industriële-automatiseringswereld is versmolten met de eerste generatie IT-technologie. Dit was een voorwaarde voor de volgende stap naar Industrie 4.0: het netwerk van intelligente componenten in het Internet of Things.

 Download de white paper van Eaton 

  

13 veel voorkomende oorzaken van motorstoringen

Deze white paper laat zien hoe de 13 meest voorkomende oorzaken van het defect raken van de isolatie van wikkelingen en van lagers van tevoren kunnen worden vastgesteld.

Download de white paper van Fluke

  

Machineautomatiseringsconcepten die innovatie voor een gedigitaliseerde productie mogelijk maken

Om de uitdagingen van de gedigitaliseerde industriële toekomst het hoofd te kunnen bieden, automatiseren we machines met volledig schaalbare en naadloos herbruikbare technologieën.

Download de white paper van Omron

 

Push-In Plus-techniek

Bij het bouwen van een besturingspaneel is het aanbrengen van de bedrading bijna altijd een tijdrovende en kostbare klus. Met de gepatenteerde ‘Push-in Plus' techniek van Omron wordt die bedradingstijd met 60% gereduceerd.  

Download de white paper van Omron

 

Inspectiesystemen voor producttraceerbaarheid

De mogelijkheid om individuele producten in de toeleveringsketen naar de consument te traceren, wordt steeds belangrijker voor producenten van voedingsmiddelen, dranken, tabak en farmaceutische producten, geassocieerde machinebouwers en engineeringbedrijven. Het doel is om de immense markt van namaakproducten te bestrijden en/of te voldoen aan de vraag naar informatie door consumenten (van ‘boer tot bord').

Download de white paper van Omron

 

Van werkvloer tot directieniveau

Voor producenten zijn er steeds meer redenen om besturingssystemen voor afzonderlijke productielijnen en -apparatuur te integreren. De technologische ‘magie' om dit te realiseren is sneller, eenvoudiger en intelligenter dan ooit.

Download de white paper van Omron

   

Kosten verlagen door elektrische problemen en motorproblemen in fabrieken op te lossen

Simpele storingen kunnen hele productielijnen stilleggen. Zelfs het simpelweg vervangen van een zekering kan een half uur duren. Alleen al productieverlies kan in sommige industrieën wel 1000 euro per minuut kosten, en ergens anders kan een storing in zelfs een relatief klein onderdeel betekenen dat een hele partij tijdens de productie verloren gaat. 

Download de  white paper van Fluke

  

IXM: sneller uitrollen  van netwerken

De nieuwste trend in moderne industriële omgevingen is de snelle inzet en flexibiliteit van een netwerktopologie. het opwaarderen van de firmware en het instellen van de configuratie is een uitdagende taak, voor zowel IT'ers als system integrators. Advantech introduceert de eerste serie switches om het uitrollen en configureren van netwerken sneller en efficiënter te maken.

Download de white paper van Advantech

  

Selectie van proportionele regelventielen

Proportionele ventielen bieden een prijsgustige en compacte oplossing voor het regelen van flow of druk bij relatief lage flow-snelheden. Er zijn veel verschillende ontwerpen en stijlen voor uiteenlopende drukken en stroomsnelheden, met elektrische of elektropneumatische aansturing. Bij het kiezen van het juiste ventiel voor een toepassing is het belangrijk om de vereisten voor die toepassing De white paper leidt je door de belangrijkste overwegingen die van toepassing zijn voor de selectie van proportionele ventielen, om zo een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Download de white paper van Asco

 

Motoren beveiligen voor de IE3 revolutie

Wat de ErP betekent voor schakel- en beveiligingssystemen en elektromotoren (white paper van Eaton)