EO

Klantencase Alltrec + Weedcontrol

05 februari 2020 om 12:43 uur

Een duurzaam en elektrisch voertuig met een onkruidverdelger zonder chemicaliën, mede mogelijk gemaakt door elobau.

Alltrec is 100% elektrisch, onderhoudsarm en stil tijdens het gebruik. Maar het belangrijkste is dat hij geen CO² uitstoot heeft, waardoor hij bijdraagt aan een betere toekomst. "We waren op zoek naar een partner die niet alleen hoogwaardige producten kon leveren, maar die ook onze milieuwaarden zou delen. Elobau deed beide", zegt Frank van der Staak.

 

Door Elobau

 

Tegenwoordig richten steeds meer bedrijven en overheden zich meer op lage emissies en CO²-beheersing. Lokale overheden investeren in instrumenten die beter of minder schadelijk zijn voor het milieu. Sommigen streven er zelfs naar om volledig CO²-neutraal te zijn.


Voor Frank van der Staak, oprichter en eigenaar van Alltrec, was dit het perfecte moment om te beginnen met het bouwen van een gereedschapsdrager die voor veel organisaties een duurzame oplossing zou kunnen zijn.


Het voertuig is 100% elektrisch, onderhoudsarm en stil tijdens het gebruik. Maar het belangrijkste is dat het voertuig geen CO² uitstoot heeft, waardoor het bijdraagt aan een betere toekomst.

 

Over Bert van Loon Groentechniek

Of u nu een professioneel tuingereedschap zoekt of een machine om een heel sportveld te bewerken, Bert van Loon Groentechniek heeft de instrumenten die u nodig heeft. Door hun grote verscheidenheid aan producten en hun onderhoudsservice zijn ze een betrouwbare partner.


Bert van Loon Groentechniek investeert in het milieu door gifvrije onkruidbestrijding; De laatste jaren komt er steeds meer weerstand tegen het gebruiken van chemie om onkruid te bestrijden. Bert van Loon / WeedControl heeft deze trend jaren geleden aan zien komen en heeft zich gespecialiseerd in de ontwikkeling van chemievrije methoden om het onkruid te vernietigen. Met drie verschillende productseries, Air, Flame en Steel, is voor iedere gebruiker de juiste methode beschikbaar.


De Air serie is door jarenlange innovaties ontstaan. Zonder gebruik te maken van open vlam, maar juist te werken met hete lucht wordt het onkruid bestreden. Uniek aan de Air serie is dat de hete lucht tot wel 60% wordt teruggewonnen. de Air serie is geschikt voor alle ondergronden en valt er te werken zonder brandgevaar en andere risico's. Met een laag eigen gewicht, geen roetuitstoot en veruit het minste gasverbruik in zijn klasse.

 

2Elobau's Joystick op Alltrec's voertuig.

 

Product 1: Elobau Joystick voor Alltrec

Voor de bediening van het elektrische multifunctionele voertuig Alltrec moest Frank een duurzame partner vinden die niet alleen robuuste kwaliteit levert. Het is belangrijk om een partner te hebben die dezelfde waarden deelt op het gebied van duurzaamheid.


Alltrec heeft de Joystick van elobau geïnstalleerd, een multi-axiale joystick met drie knoppen op de handgreep (type J2). De functie van deze joystick is het versnellen van het voertuig en het bedienen van gereedschappen zoals de Air E-Variator. De bediening gaat via het CANBus-systeem.
Voor Frank was de keuze om met elobau te werken een logische keuze, aangezien hij al eerder met elobau's joysticks werkte en altijd erg tevreden was over de kwaliteit en duurzaamheid van de producten die elobau levert.

 

3Product 2: Elobau hoeksensor voor de Air E- Variator

 

De Air E- Variator is een instrument dat ongewenst onkruid elimineert door uitsluitend gebruik te maken van warme lucht, ontwikkeld door Weedcontrol. Doordat het werkt met enkel hete lucht is deze onkruidbrander een gifvrij, duurzaam en effectief hulpmiddel om van onkruid af te komen.


Iedereen die met onkruid te maken heeft, weet dat het het beste groeit op plaatsen waar de wind niet bij kan. Dit betekent dat de gevel of een hoek van een gebouw een makkelijk doelwit is. Deze plaatsen zijn ook niet gemakkelijk te bereiken met een gereedschap dat gebruik maakt van een gewone sensor. Een combinatie van een hoeksensor en het bedieningspaneel van Alltrec maakt het mogelijk om de warme lucht zijwaarts te blazen in plaats van alleen naar voren. Een ideale oplossing voor de moeilijkere plaatsen.


Dit is waarom Bert van Loon heeft gekozen voor een hoeksensor van elobau. Niet alleen maakt de hoeksensor het mogelijk om de lastige plekken te detecteren en bereiken, door zijn duurzaamheid is deze hoeksensor bestand tegen alle weersomstandigheden, vocht en zware trillingen van de machine.

 

 

Samenwerking

De belangrijkste reden voor deze driehoeksverhouding was het wederzijdse vertrouwen vanwege de ervaringen uit het verleden. Elobau is een betrouwbare partner en streeft altijd naar het leveren van het beste product. Kwaliteit heeft altijd voorop gestaan. Zowel Alltrec als Bert van Loon Groentechniek waren op zoek naar duurzame en kwalitatieve producten. Door omstandigheden als het weer en trillingen moeten deze producten robuust en sterk zijn. Elobau heeft op dat punt geleverd.


Daarnaast is klimaatbeheersing een belangrijke factor voor zowel Alltrec als Van Loon Groentechniek. Beide bedrijven hechten waarde aan een samenwerking waarbij alle partners verantwoordelijkheid nemen voor toekomstige generaties. Terwijl Alltrec een volelektrisch voertuig produceert, heeft Weedcontrol zijn gereedschap volledig vrij van chemicaliën gemaakt.


Elobau voelt ook een grote verantwoordelijkheid voor de klimaatverandering. De organisatie werkt als sinds 2010 volledig CO²-neutraal en bevordert ze de biodiversiteit door middel van regionale en wereldwijde projecten.


Bovendien is een goede communicatie belangrijk binnen elke samenwerking. Zowel Frank van der Staak als Bert van Loon hebben aangegeven dat de samenwerking met elobau een vrij prettige ervaring was (en nog steeds is).


"Elobau is zeer toegankelijk in hun ondersteuning. Ze staan altijd klaar om hulp te bieden of vragen te bespreken. We werken nu 1,5 jaar samen en ik ben blij dat ik deze samenwerking kan voortzetten. - Bert van Loon.

4 

 

White papers

whitepapersDownload hier white papers over het thema Aandrijven, regelen en besturen

 

 

 

Heeft uw machine het benauwd?

In deze whitepaper bespreekt Festo het belang van de filtratie van perslucht, zowel vanaf de compressor als bij het punt waarop de lucht de componenten van de applicatie in gaat.

Download de whitepaper van Festo

 

Draadloos Mobiel Besturingspaneel: TUV gecertificeerd 10.1" panel met OPC/UA en safety functies

Is een draadloze HMI een goede keuze voor mijn applicatie? We leggen u uit wat de specifieke voordelen zijn van een draadloos multi-touch bedieningspaneel en waar u rekening mee moet houden bij het koppelen van een HMI aan een machine.
Download de whitepaper van SigmaControl

 

Het eDrive systeem: een eenvoudige oplossing voor het testen van hybride aandrijvingen

Deze white paper behandelt alle variabelen die van belang zijn voor het meten en testen van hybride voertuigen en laat zien dat het eDrive systeem een geschikte  oplossing is; zelfs voor de meest complexe testbanken voor hybride aandrijvingen.

Download de white paper van HBM

 

Hoe machines en installaties worden voorbereid op verbinding met het IoT

De industriële-automatiseringswereld is versmolten met de eerste generatie IT-technologie. Dit was een voorwaarde voor de volgende stap naar Industrie 4.0: het netwerk van intelligente componenten in het Internet of Things.

 Download de white paper van Eaton 

  

13 veel voorkomende oorzaken van motorstoringen

Deze white paper laat zien hoe de 13 meest voorkomende oorzaken van het defect raken van de isolatie van wikkelingen en van lagers van tevoren kunnen worden vastgesteld.

Download de white paper van Fluke

  

Machineautomatiseringsconcepten die innovatie voor een gedigitaliseerde productie mogelijk maken

Om de uitdagingen van de gedigitaliseerde industriële toekomst het hoofd te kunnen bieden, automatiseren we machines met volledig schaalbare en naadloos herbruikbare technologieën.

Download de white paper van Omron

 

Push-In Plus-techniek

Bij het bouwen van een besturingspaneel is het aanbrengen van de bedrading bijna altijd een tijdrovende en kostbare klus. Met de gepatenteerde ‘Push-in Plus' techniek van Omron wordt die bedradingstijd met 60% gereduceerd.  

Download de white paper van Omron

 

Inspectiesystemen voor producttraceerbaarheid

De mogelijkheid om individuele producten in de toeleveringsketen naar de consument te traceren, wordt steeds belangrijker voor producenten van voedingsmiddelen, dranken, tabak en farmaceutische producten, geassocieerde machinebouwers en engineeringbedrijven. Het doel is om de immense markt van namaakproducten te bestrijden en/of te voldoen aan de vraag naar informatie door consumenten (van ‘boer tot bord').

Download de white paper van Omron

 

Van werkvloer tot directieniveau

Voor producenten zijn er steeds meer redenen om besturingssystemen voor afzonderlijke productielijnen en -apparatuur te integreren. De technologische ‘magie' om dit te realiseren is sneller, eenvoudiger en intelligenter dan ooit.

Download de white paper van Omron

   

Kosten verlagen door elektrische problemen en motorproblemen in fabrieken op te lossen

Simpele storingen kunnen hele productielijnen stilleggen. Zelfs het simpelweg vervangen van een zekering kan een half uur duren. Alleen al productieverlies kan in sommige industrieën wel 1000 euro per minuut kosten, en ergens anders kan een storing in zelfs een relatief klein onderdeel betekenen dat een hele partij tijdens de productie verloren gaat. 

Download de  white paper van Fluke

  

IXM: sneller uitrollen  van netwerken

De nieuwste trend in moderne industriële omgevingen is de snelle inzet en flexibiliteit van een netwerktopologie. het opwaarderen van de firmware en het instellen van de configuratie is een uitdagende taak, voor zowel IT'ers als system integrators. Advantech introduceert de eerste serie switches om het uitrollen en configureren van netwerken sneller en efficiënter te maken.

Download de white paper van Advantech

  

Selectie van proportionele regelventielen

Proportionele ventielen bieden een prijsgustige en compacte oplossing voor het regelen van flow of druk bij relatief lage flow-snelheden. Er zijn veel verschillende ontwerpen en stijlen voor uiteenlopende drukken en stroomsnelheden, met elektrische of elektropneumatische aansturing. Bij het kiezen van het juiste ventiel voor een toepassing is het belangrijk om de vereisten voor die toepassing De white paper leidt je door de belangrijkste overwegingen die van toepassing zijn voor de selectie van proportionele ventielen, om zo een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Download de white paper van Asco

 

Motoren beveiligen voor de IE3 revolutie

Wat de ErP betekent voor schakel- en beveiligingssystemen en elektromotoren (white paper van Eaton)