EO

Grote efficiëntie slag voor Tate & Lyle met compleet nieuwe BOGE persluchtinstallatie

01 oktober 2019 om 13:59 uur

De nieuwe BOGE persluchtinstallatie bij Tate & Lyle

Persluchtfabrikant BOGE heeft bij voedselverwerkingsfabrikant Tate & Lyle een compleet nieuwe installatie geplaatst die op een hedendaagse energie-efficiënte wijze de persfilters voor het verwerken van mais van perslucht voorziet.

 

 - Door BOGE -

 

Flinke besparing op onderhouds- en energiekosten

Uit de door BOGE uitgevoerde persluchtmeting bij Tate & Lyle is gebleken dat het bedrijf door piekverbruik veel onbelaste draaiuren op de compressoren heeft gemaakt. Met de nieuwe BOGE installatie worden de onbelaste uren tot een minimum gereduceerd en wordt een volledige back-up gegarandeerd. Er wordt met de nieuwe installatie meer dan €100.000,00 per jaar bespaard op onderhouds- en energiekosten. Tevens heeft Tate & Lyle met deze installatie altijd back-up en een verbeterde persluchtkwaliteit van de klasse ISO 8573-1.

 

bNieuwe installatie

Voor het drogen van de zetmeelsuspensie is er uiteindelijk gekozen om drie speciale watergekoelde compressoren te plaatsen. Twee S 160-4 LF schroefcompressoren van de nieuwe S 4 serie en een SLF 40-3 schroefcompressor(zie foto links) . Achter de compressoren zijn er twee adsorptiedrogers met filterunit opgesteld. Tussen de compressoren en bestaande buffertanks zijn er drie nieuwe buffertanks met een inhoud van 10 m³ door BOGE geïnstalleerd. De compressoren zijn voorzien van een lokaal bedieningsscherm genaamd Focus 2.0, dat tevens geheel geïntegreerd is met het besturingssysteem van Tate & Lyle.

 

Boge_S_4

S 160-4 LF Schroefcompressor: onderhoudsvriendelijk, stil en extreem efficiënt

De twee nieuwste S 160-4 LF schroefcompressoren (zie foto links) overtuigen door de verassend stille werking, innovatieve afscheidingstechnologie en de beste efficiëntie in hun klasse. Er is voor gekozen om de twee compressoren van 160 kW afzonderlijk van elkaar te laten draaien, zodat Tate & Lyle altijd 100% back-up heeft en het productieproces te allen tijde door kan gaan.

 

 

gAdsorptiedrogers: Droge en olievrije perslucht

Voor droge en olievrije perslucht zijn er twee speciale adsorptiedrogers (zie foto links) van de BOGE geplaatst. De BOGE adsorptiedrogers combineren een koud regenererende adsorptiedroger met een DCZ actiefkooladsorber. Behalve het drukdauwpunt van -40 °C (-70 °C optioneel), zorgt dit ervoor dat het restoliegehalte in de perslucht tot 0,003 mg/m³ beperkt kan worden.

 

 

 

Machinebesturing Focus 2.0: Gewoon alles onder controle

De compressoren worden aangestuurd met behulp van de BOGE Focus 2.0. Er kunnen tot wel vier starre en/of frequentie geregelde compressoren worden gekoppeld aan het systeem. Via een RFID-Chip is het mogelijk om intuïtief de talrijke functies aan te sturen. Daarnaast is het mogelijk om te wisselen tussen twee hoofdschermen: het installatiegerelateerde scherm voor het overzicht over alle aangesloten compressoren (basislastwisseling) en het compressor gerelateerde scherm voor de afzonderlijke waarneming van de compressor.

 

Geen hinder tijdens productieproces

Tijdens het plaatsen van de compleet nieuwe installatie, was het van belang dat het productieproces gewoon door kon gaan. Daarom heeft BOGE zoveel mogelijk voorbereidingen getroffen voordat de installatie geplaatst ging worden. Het daadwerkelijk vervangen van de installatie is stap voor stap gedaan in de uren dat normaliter onderhoud zou worden gepleegd. R. Koomen (Reliability & Project Engineer Maintenance); "Uiteindelijk heeft BOGE kompressoren BV de volledige installatie in enkele maanden tijd kunnen installeren, zonder dat Tate & Lyle hier enig hinder van heeft ondervonden".

 

Indrukwekkend project

De installatie bij Tate & Lyle is één van de indrukwekkendste en grootste installaties die BOGE de afgelopen tijd heeft mogen plaatsen. Ronald Engberts (Country Manager); "Wij zijn trots op het project dat wij voor Tate & Lyle in de afgelopen maanden hebben mogen uitvoeren. Door de lage TCO (Total Cost of Ownership) van de compleet nieuwe installatie in kaart te brengen, was Tate & Lyle er van overtuigd om te kiezen voor de BOGE installatie."

 

nl.boge.com/nl 

 

White papers

whitepapersDownload hier white papers over het thema Aandrijven, regelen en besturen

 

 

 

Draadloos Mobiel Besturingspaneel: TUV gecertificeerd 10.1" panel met OPC/UA en safety functies

Is een draadloze HMI een goede keuze voor mijn applicatie? We leggen u uit wat de specifieke voordelen zijn van een draadloos multi-touch bedieningspaneel en waar u rekening mee moet houden bij het koppelen van een HMI aan een machine.
Download de whitepaper van SigmaControl

 

Het eDrive systeem: een eenvoudige oplossing voor het testen van hybride aandrijvingen

Deze white paper behandelt alle variabelen die van belang zijn voor het meten en testen van hybride voertuigen en laat zien dat het eDrive systeem een geschikte  oplossing is; zelfs voor de meest complexe testbanken voor hybride aandrijvingen.

Download de white paper van HBM

 

Hoe machines en installaties worden voorbereid op verbinding met het IoT

De industriële-automatiseringswereld is versmolten met de eerste generatie IT-technologie. Dit was een voorwaarde voor de volgende stap naar Industrie 4.0: het netwerk van intelligente componenten in het Internet of Things.

 Download de white paper van Eaton 

  

13 veel voorkomende oorzaken van motorstoringen

Deze white paper laat zien hoe de 13 meest voorkomende oorzaken van het defect raken van de isolatie van wikkelingen en van lagers van tevoren kunnen worden vastgesteld.

Download de white paper van Fluke

  

Machineautomatiseringsconcepten die innovatie voor een gedigitaliseerde productie mogelijk maken

Om de uitdagingen van de gedigitaliseerde industriële toekomst het hoofd te kunnen bieden, automatiseren we machines met volledig schaalbare en naadloos herbruikbare technologieën.

Download de white paper van Omron

 

Push-In Plus-techniek

Bij het bouwen van een besturingspaneel is het aanbrengen van de bedrading bijna altijd een tijdrovende en kostbare klus. Met de gepatenteerde ‘Push-in Plus' techniek van Omron wordt die bedradingstijd met 60% gereduceerd.  

Download de white paper van Omron

 

Inspectiesystemen voor producttraceerbaarheid

De mogelijkheid om individuele producten in de toeleveringsketen naar de consument te traceren, wordt steeds belangrijker voor producenten van voedingsmiddelen, dranken, tabak en farmaceutische producten, geassocieerde machinebouwers en engineeringbedrijven. Het doel is om de immense markt van namaakproducten te bestrijden en/of te voldoen aan de vraag naar informatie door consumenten (van ‘boer tot bord').

Download de white paper van Omron

 

Van werkvloer tot directieniveau

Voor producenten zijn er steeds meer redenen om besturingssystemen voor afzonderlijke productielijnen en -apparatuur te integreren. De technologische ‘magie' om dit te realiseren is sneller, eenvoudiger en intelligenter dan ooit.

Download de white paper van Omron

   

Kosten verlagen door elektrische problemen en motorproblemen in fabrieken op te lossen

Simpele storingen kunnen hele productielijnen stilleggen. Zelfs het simpelweg vervangen van een zekering kan een half uur duren. Alleen al productieverlies kan in sommige industrieën wel 1000 euro per minuut kosten, en ergens anders kan een storing in zelfs een relatief klein onderdeel betekenen dat een hele partij tijdens de productie verloren gaat. 

Download de  white paper van Fluke

  

IXM: sneller uitrollen  van netwerken

De nieuwste trend in moderne industriële omgevingen is de snelle inzet en flexibiliteit van een netwerktopologie. het opwaarderen van de firmware en het instellen van de configuratie is een uitdagende taak, voor zowel IT'ers als system integrators. Advantech introduceert de eerste serie switches om het uitrollen en configureren van netwerken sneller en efficiënter te maken.

Download de white paper van Advantech

  

Selectie van proportionele regelventielen

Proportionele ventielen bieden een prijsgustige en compacte oplossing voor het regelen van flow of druk bij relatief lage flow-snelheden. Er zijn veel verschillende ontwerpen en stijlen voor uiteenlopende drukken en stroomsnelheden, met elektrische of elektropneumatische aansturing. Bij het kiezen van het juiste ventiel voor een toepassing is het belangrijk om de vereisten voor die toepassing De white paper leidt je door de belangrijkste overwegingen die van toepassing zijn voor de selectie van proportionele ventielen, om zo een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Download de white paper van Asco

 

Motoren beveiligen voor de IE3 revolutie

Wat de ErP betekent voor schakel- en beveiligingssystemen en elektromotoren (white paper van Eaton)