EO

Expertblog - Aandrijven, regelen en besturen

Cloud en IoT voor machines bieden juist MKB kansen

09 oktober 2017 15:16

Machines zijn de ‘things’ die onderdeel zijn van het industriële Internet of Things. Ze communiceren met elkaar, al dan niet via de cloud, met centrale systemen, machinebouwer en gebruiker. Is IoT in de machinebouw vooral het terrein van de grote spelers in de markt? Ik… Lees verder »

Een cobot, die is niet veilig.....

05 oktober 2017 11:40 Iedereen denkt van robots (die grote jongens die in de carrosseriebouw zwaaien met halve auto's) die zijn… Lees verder »

Stroombegrenzers: versterking van de zwakste schakel in de SCCR

15 mei 2017 21:27 Met een beter inzicht in de nieuwe SCCR-regelgeving en het implementeren van ‘best practices' kunnen apparaten… Lees verder »

Eenvoudige schakelapparatuur - waardevolle gegevens

De focus van de Industry 4.0-besprekingen ligt vaak op onderwerpen zoals networking en big data. We mogen daarbij echter de ontwikkelingen in de apparatuur niet uit het oog verliezen. Om de Smart Factory-concepten met succes te realiseren, moeten eenvoudige onderdelen zoals…

Uitdagingen in het tijdperk van connected devices

Elke dag komen er nieuwe apparaten op de markt die ‘connected' zijn, van telefoons en huishoudelijke apparaten tot auto's en gebouwen. Ze kunnen het dagelijks leven van de consument efficiënter en gemakkelijker maken, maar ze zorgen ook voor nieuwe uitdagingen…

Van minder energie naar meer efficiency

In onze branche lijkt veel, zo niet alles om het besparen van energie te draaien. Dus ontwerpen we zuiniger motoren, zuiniger besturingen en zuinigere technologieën. Het gevolg? Ons energieverbruik daalt. Dat is goed, maar is het niet interessanter te kijken naar het…

In 3 stappen naar succesvol predictive maintenance

Bedrijven die zich anno 2015 bezighouden met technisch onderhoud aan machines en installaties, hebben in groeiende mate te maken met hoge eisen van klanten. Installaties moeten betrouwbaar zijn en dus altijd beschikbaar. Onderhoudskosten dienen geminimaliseerd te worden. Een…

Vocht in elektromotor voorkomen

Vocht en elektromotoren zijn geen gelukkige combinatie. Toch is het ontstaan van vocht te voorkomen, want de meeste vochtproblemen zijn het gevolg van foutief menselijk handelen. Het ontstaan van vocht in elektromotoren speelt vooral wanneer de motoren worden toegepast in…

Hoe bereken je het slagvolume van een tandwielpomp?

Als je een tandwielpomp wil vervangen dan is het nodig om het juiste slagvolume te weten van de oude pomp. Maar wat als er geen code op de oude pomp staat of het is niet duidelijk of het slagvolume wordt gegeven in cc of juist de opbrengst bij 1500 rpm?

Bent u liever Apple of Microsoft?

Het IE Motoren Event 2015 in Amersfoort stond in het teken van energie-efficiency. Daarom luidde de centrale vraag: hoe kun je energie besparen door nieuwe technieken toe te passen? De antwoorden die fabrikanten van motoren van elektrische aandrijfsystemen gaven, deden mij…

 

Kennis: IE Motoren

ie4Het realiseren van concrete energiebesparing en CO2-reductie door het toepassen van efficiënte aandrijfsystemen is een hot topic. Elektromotoren bepalen nu circa 69% van het elektriciteitsgebruik in de industrie. Door inzet van efficiënte elektrische aandrijfsystemen wordt geschat, dat het energieverbruik met 20 tot 30 procent kan worden verlaagd. Om dit te realiseren zijn op Europees niveau richtlijnen in werking getreden. De richtlijn voor energiezuinige elektromotoren (LOT 11) is al sinds 16 juni 2011 van kracht. Hiermee werd een eerste stap gezet naar een hoger efficiency-niveau voor IE motoren. Sinds januari 2015 is de EU- richtlijn verder aangescherpt en per januari 2017 volgt de volgende stap. 

 

White papers

whitepapersDownload hier white papers over het thema Aandrijven, regelen en besturen

 

 

 

Het eDrive systeem: een eenvoudige oplossing voor het testen van hybride aandrijvingen

Deze white paper behandelt alle variabelen die van belang zijn voor het meten en testen van hybride voertuigen en laat zien dat het eDrive systeem een geschikte  oplossing is; zelfs voor de meest complexe testbanken voor hybride aandrijvingen.

Download de white paper van HBM

 

Hoe machines en installaties worden voorbereid op verbinding met het IoT

De industriële-automatiseringswereld is versmolten met de eerste generatie IT-technologie. Dit was een voorwaarde voor de volgende stap naar Industrie 4.0: het netwerk van intelligente componenten in het Internet of Things.

 Download de white paper van Eaton 

  

13 veel voorkomende oorzaken van motorstoringen

Deze white paper laat zien hoe de 13 meest voorkomende oorzaken van het defect raken van de isolatie van wikkelingen en van lagers van tevoren kunnen worden vastgesteld.

Download de white paper van Fluke

  

Machineautomatiseringsconcepten die innovatie voor een gedigitaliseerde productie mogelijk maken

Om de uitdagingen van de gedigitaliseerde industriële toekomst het hoofd te kunnen bieden, automatiseren we machines met volledig schaalbare en naadloos herbruikbare technologieën.

Download de white paper van Omron

 

Push-In Plus-techniek

Bij het bouwen van een besturingspaneel is het aanbrengen van de bedrading bijna altijd een tijdrovende en kostbare klus. Met de gepatenteerde ‘Push-in Plus' techniek van Omron wordt die bedradingstijd met 60% gereduceerd.  

Download de white paper van Omron

 

Inspectiesystemen voor producttraceerbaarheid

De mogelijkheid om individuele producten in de toeleveringsketen naar de consument te traceren, wordt steeds belangrijker voor producenten van voedingsmiddelen, dranken, tabak en farmaceutische producten, geassocieerde machinebouwers en engineeringbedrijven. Het doel is om de immense markt van namaakproducten te bestrijden en/of te voldoen aan de vraag naar informatie door consumenten (van ‘boer tot bord').

Download de white paper van Omron

 

Van werkvloer tot directieniveau

Voor producenten zijn er steeds meer redenen om besturingssystemen voor afzonderlijke productielijnen en -apparatuur te integreren. De technologische ‘magie' om dit te realiseren is sneller, eenvoudiger en intelligenter dan ooit.

Download de white paper van Omron

   

Kosten verlagen door elektrische problemen en motorproblemen in fabrieken op te lossen

Simpele storingen kunnen hele productielijnen stilleggen. Zelfs het simpelweg vervangen van een zekering kan een half uur duren. Alleen al productieverlies kan in sommige industrieën wel 1000 euro per minuut kosten, en ergens anders kan een storing in zelfs een relatief klein onderdeel betekenen dat een hele partij tijdens de productie verloren gaat. 

Download de  white paper van Fluke

  

IXM: sneller uitrollen  van netwerken

De nieuwste trend in moderne industriële omgevingen is de snelle inzet en flexibiliteit van een netwerktopologie. het opwaarderen van de firmware en het instellen van de configuratie is een uitdagende taak, voor zowel IT'ers als system integrators. Advantech introduceert de eerste serie switches om het uitrollen en configureren van netwerken sneller en efficiënter te maken.

Download de white paper van Advantech

  

Selectie van proportionele regelventielen

Proportionele ventielen bieden een prijsgustige en compacte oplossing voor het regelen van flow of druk bij relatief lage flow-snelheden. Er zijn veel verschillende ontwerpen en stijlen voor uiteenlopende drukken en stroomsnelheden, met elektrische of elektropneumatische aansturing. Bij het kiezen van het juiste ventiel voor een toepassing is het belangrijk om de vereisten voor die toepassing De white paper leidt je door de belangrijkste overwegingen die van toepassing zijn voor de selectie van proportionele ventielen, om zo een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Download de white paper van Asco

 

Motoren beveiligen voor de IE3 revolutie

Wat de ErP betekent voor schakel- en beveiligingssystemen en elektromotoren (white paper van Eaton)