EO

Expertblog - Intellectuele Eigendom

Goed contracteren in technische kwesties voorkomt rechtszaken

30 januari 2020 12:47

Heeft Prorail haar zaken wel op orde? Eind 2017: ondergrond vooraf onvoldoende onderzocht, trein kan maar 100 km/uur tussen Kampen en Zwolle. Eind 2018 grondblunder van 18 miljoen. Juni 2019: geheime documenten over veiligheidssysteem op straat. In september 2019 bleek weer… Lees verder »

11 beste tips 2019 om diefstal bedrijfsgeheimen aan te pakken

18 juni 2019 09:15 Diefstal van bedrijfsgeheimen, dat gaat binnen juridisch Nederland nog heel wat stof opwerpen. Niet dat het ineens vaker… Lees verder »

Wees glashelder! Zeker in overeenkomsten die het einde van een zakelijke relatie regelen

04 april 2019 13:40 Het is een onderwerp van alle tijden bij tech-bedrijven: een bedrijf zoekt een manager, die manager heeft ook technische… Lees verder »

Concurrent kopieert uw foto’s (of andersom): zit er auteursrecht op simpele foto’s?

Als engineer die een prachtig product heeft ontwikkeld wil u graag reclamemateriaal maken en instructiemateriaal met foto’s enzovoorts. U heeft een hele dag ingeruimd voor het maken van de foto’s. Die foto’s zet u op uw site. Wat nou als iemand besluit uw producten…

Tesla en thermal runaway

Een Tesla nodigt uit om te doen waarvoor deze gebouwd lijkt: ‘gas’ geven. Een Tesla maakt in de meeste mensen die er ooit in reden de coureur los: van nul tot 100 in 4,7 seconden, topsnelheid 250.

Help! Onderdelen van ons apparaat worden nagemaakt!

Dat je niet zomaar onderdelen van een machine mag namaken als er octrooi op zit, weet iedereen wel. Maar wat nou als het gaat om een sieronderdeel dat ‘slechts’ als model is beschermd? Dat overkwam Audi en Porsche, die zich tot de rechter wendden met de klacht “help!…

Geen auteursrecht = geen auteursrechtinbreuk = geen schadevergoeding!

Getty Images (gettyimages.com), Masterfile, Erickson Stock/Ericksonstock, iStockPhoto.com, ThinkStockphotos.com, Photos.com, Stock.xchng (freeimages.com !!), Jupiterimages, Flickr, Blickwinkel.de: stockfotosite’s. Dohmen advocaten - in techniek heeft regelmatig geschreven…

Intellectuele Eigendom - Doe ff normaal man!

Ik moet niet-juristen vaak uitleggen dat er twee belangrijke gronden zijn waarop je bij de rechter geld van iemand kan krijgen, namelijk wanprestatie en onrechtmatige daad. De meesten weten dan wel wat ik bedoel met ‘wanprestatie’, maar met ‘onrechtmatige daad’?

Aansprakelijkheid voor zelfrijdende auto's

De onderzoeksraad voor veiligheid gaat de veiligheid van zelfrijdende auto's onderzoeken, las ik onlangs in het nieuws. De raad gaat ongevallen inventariseren en analyseren, en kijken naar de toelatingseisen van systemen en de instructie van bestuurders.

Uiterlijk Bunchems technisch bepaald?

"Hoera" dacht ik toen ik de ‘Linkeez' van high5products.com zag, ik kan mijn kleine nichtje weer eens blij maken met een leuk cadeau. Ik kreeg er zelf al zin in om samen met haar te gaan knutselen. Maar ze zijn verboden! Want de Linkeez vormen modelinbreuk…

Pagina: 1 2 Volgende »
 

Product van de maand

RSS
Semiflexibele printplaten (PCB)

Semiflexibele printplaten bestaan uit gespecialiseerde FR-4-materialen en worden gemaakt volgens een specifieke...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden