EO

Expertblog - Intellectuele Eigendom

Wees glashelder! Zeker in overeenkomsten die het einde van een zakelijke relatie regelen

04 april 2019 13:40

Het is een onderwerp van alle tijden bij tech-bedrijven: een bedrijf zoekt een manager, die manager heeft ook technische verbeterideeën, er komt een eind aan het huwelijk en wie mag dan nog wat doen met die kennis? Lees verder »

Concurrent kopieert uw foto’s (of andersom): zit er auteursrecht op simpele foto’s?

09 september 2018 10:29 Als engineer die een prachtig product heeft ontwikkeld wil u graag reclamemateriaal maken en instructiemateriaal met… Lees verder »

Tesla en thermal runaway

17 mei 2018 15:22 Een Tesla nodigt uit om te doen waarvoor deze gebouwd lijkt: ‘gas’ geven. Een Tesla maakt in de meeste mensen die er… Lees verder »

Help! Onderdelen van ons apparaat worden nagemaakt!

Dat je niet zomaar onderdelen van een machine mag namaken als er octrooi op zit, weet iedereen wel. Maar wat nou als het gaat om een sieronderdeel dat ‘slechts’ als model is beschermd? Dat overkwam Audi en Porsche, die zich tot de rechter wendden met de klacht “help!…

Geen auteursrecht = geen auteursrechtinbreuk = geen schadevergoeding!

Getty Images (gettyimages.com), Masterfile, Erickson Stock/Ericksonstock, iStockPhoto.com, ThinkStockphotos.com, Photos.com, Stock.xchng (freeimages.com !!), Jupiterimages, Flickr, Blickwinkel.de: stockfotosite’s. Dohmen advocaten - in techniek heeft regelmatig geschreven…

Intellectuele Eigendom - Doe ff normaal man!

Ik moet niet-juristen vaak uitleggen dat er twee belangrijke gronden zijn waarop je bij de rechter geld van iemand kan krijgen, namelijk wanprestatie en onrechtmatige daad. De meesten weten dan wel wat ik bedoel met ‘wanprestatie’, maar met ‘onrechtmatige daad’?

Aansprakelijkheid voor zelfrijdende auto's

De onderzoeksraad voor veiligheid gaat de veiligheid van zelfrijdende auto's onderzoeken, las ik onlangs in het nieuws. De raad gaat ongevallen inventariseren en analyseren, en kijken naar de toelatingseisen van systemen en de instructie van bestuurders.

Uiterlijk Bunchems technisch bepaald?

"Hoera" dacht ik toen ik de ‘Linkeez' van high5products.com zag, ik kan mijn kleine nichtje weer eens blij maken met een leuk cadeau. Ik kreeg er zelf al zin in om samen met haar te gaan knutselen. Maar ze zijn verboden! Want de Linkeez vormen modelinbreuk…

Vormmerk registreren bij afloop octrooi: goed idee

Eerder vermeldden wij op deze site als reactie op de vraag "Ik heb een octrooi dat bijna afloopt. Kan ik nog iets doen om toch iets van bescherming over te houden?" het volgende:

Goedkope import merkonderdelen? Bouw er niet uw toekomst op ...

Stel, u bouwt machines en heeft voor de bouw daarvan regelmatig onderdelen van een bepaald merk nodig. Een behoorlijke kostenpost, omdat andere goedkopere merken gewoon onvoldoende kwaliteit leveren en u liever geen "hij doet het niet" van uw klanten wil horen.

Pagina: 1 2 Volgende »
 

Product van de maand

RSS
Nieuw! Lichtschermen PSENopt II - van top tot teen volledig beveiligd

Pilz maakt het portfolio met lichtschermen compleet: De lichtschermen PSENopt II zijn niet alleen verkrijgbaar voor...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden