EO

Applicatie, Inspiratie en de Toekomst

27 april 2017 om 17:00 uur

Soms zoek je naar inspiratie om driehonderd woorden op te schrijven. Op dit moment is er zoveel inspiratie dat een dergelijk aantal beperkend overkomt. Er moeten dus keuzes gemaakt worden. Laat ik beginnen met Internet of Things. Het seminar tijdens Electronics & Applications over dit thema is op 20 april 2017 al bijna overboekt. Dat komt, denk ik, omdat ondernemers, technici, industrieën, banken en laten we zeggen de hele wereld kansen zien. Kansen in applicaties.

 

Die hele beurs gaat over elektronica en applicaties, waarbij meer dan ooit aanpalende vakgebieden zich tonen. De deskundigheid van elektronica wordt toegankelijk voor de gehele buitenwereld, omdat de applicaties inspiratie bieden. Of het nou medische toepassingen, robotica of hele specifieke microsystemen betreft. De woorden van Maarten Steinbuch vibreren door de branche: we lijken een exponentiële ontwikkeling mee te gaan maken.

 

Dat brengt mij bij de toekomst. Men kijkt in de technologiebranches reikhalzend uit naar de nieuwe generatie technologen. Millennials die een nieuwe manier van samenwerken hebben, die volgens de oude media geen belang zien in geld en bezit. Techneuten die opgegroeid zijn met alle normale dingen, die de oude techneuten aan de materie hebben moeten onttrekken. Die toekomstige generatie komt er aan.

 

Je moet ook weer oppassen, dat alles wat jong is volgens een definitie van leeftijd dezelfde eigenschappen wordt toebedeeld. Ik ken in de branche en bij eindgebruikers heel veel ‘oude' mensen, die barsten van dynamiek, energie en innovatieve krachten. Die zou ik ook jong noemen en dus lijkt mij het streven van de toekomst om de kwaliteiten van alle leeftijden te benutten.

 

Zeg maar als inspiratie voor nieuwe applicaties.

 

Het bruisende, het dynamische, de start-up en de gevestigde orde met een heleboel energie is mee te maken op Electronics & Applications: 30, 31 mei en 1 juni 2017.

 

Paul Petersen, FHI