EO

Hackathon

08 juni 2016 om 18:35 uur

Tijdens de World of Technology & Science wordt een Hackathon georganiseerd. Ik mocht een beetje betrokken zijn bij de voorbereiding en dat leverde voor mij toch weer een enorme eye-opener op. Het zal vast dat het bij velen bekend is, maar de bedoeling van een hackathon is niet noodzakelijk iets hacken. Dat dacht ik.

 

Het doel van een hackathon is het ontwikkelen van nieuwe producten / applicaties. Voor de beurs is dat doel nog specifieker: ontwikkel Smart Home toepassingen.

 

Mijn vooroordeel hield rekening met inbraken van het ene team bij het andere. Met als gevolg dat bezoekers on-line en op de beursvloer in de gaten willen houden, wat er dan zou gebeuren. Zou je het leuk vinden, om de hack van de Panama Papers live bij te wonen? Ik wel. Ik ben benieuwd. Maar goed. Dat is het dus niet.

 

Dankzij mijn geringe betrokkenheid begrijp ik nu wel, dat de werkelijke uitvoering van de hackathon net zo spannend zal worden. Met nogal wat technische snufjes (dat noemen we dan de snoepjeswinkel) kan ieder team alle kanten op. Men kan aan de slag met een LoRa gateway, een sensorboard, een sensor systeem, een WaveNed sensornetwerk, een Nefit Easy en een Fibaro Starter Kit.

 

Per team krijg je dan nog beschikking over een Arduino sensor kit, een embedded systeem van National Instruments, een HUE starterkit, een lokalisatie kit, een Visible Things starterkit en LoRa modes. De enige beperking zit in de fantasie en de kwaliteit van een studententeam: maak maar wat je kan en gebruik de extra middelen en mensen die je kunt mobiliseren.

 

Docenten, studenten en onderwijsinstellingen die zich uitgedaagd voelen, kunnen zich melden bij mijn collega Harm Wijsman. Er kunnen maar vier teams meedoen.

 

Paul Petersen, FHI

 

 wotsdetail

 

Gratis registratie

 Schrijf nu in voor een bezoek aan de WoTS 2016

registreren

 

 

WoTS 2018

 

De volgende WoTS wordt gehouden in oktober 2018, in de Jaarbeurs Utrecht.