EO

Breng je stem uit ... voor de TechAward

02 juli 2014 om 15:49 uur

Ik heb ooit één keer op het punt gestaan om - overmand door emoties - de auto langs de weg te zetten om rustig de waterlanders hun vrije loop te laten gaan. Net terugkerend van een interview viel ik, luisterend naar Radio 1, middenin de herdenkingsplechtigheid van de vliegramp bij Eindhoven met het Hercules transportvliegtuig met daarin 37 jonge leden van het Fanfarekorps van de Nederlandse Koninklijke Landmacht. Het één voor één opnoemen van de slachtoffers, al bijna 18 jaar geleden, geeft mij ook nu - bij het schrijven van dit stukje - weer koude rillingen.

 

Een soortgelijke ervaring had ik een tijdje terug thuis, toen ik met een half oor luisterde naar een serie obligate straatinterviewtjes: ‘of je wel of niet ging stemmen voor de Europese verkiezingen en waarom?'. Plots oversteeg één van de geïnterviewden de gebruikelijke nietszeggendheid. Een oudere man gaf aan dat stemmen een in het helemaal nog niet zo verre verleden met veel pijn en moeite verkregen recht is dat we moeten koesteren, een recht dat in veel andere landen niet bestaat of een schijnvertoning is. Al argumenterend raakte de man hoorbaar geëmotioneerd, wat de verslaggever de stupide vraag ontlokte: ‘het doet u wat hè, dat stemrecht', waarop de man zich als een alter meneer Foppe bijna verslikte in zijn emoties en naarstig afdroop.

 

Ik had deze man er graag bij gehad, op die donderdag toen we konden stemmen voor de Europese verkiezingen. Voor dag en dauw opgestaan was ik die dag met enkele collega-vakjournalisten in het Italiaanse Brescia, voor een leveranciersbezoek. Eén van die collega's was vergeten om haar man te machtigen en mailde een met haar mobiele telefoon gemaakte foto van haar paspoort om dat alsnog te doen. That's the spirit!

 

Die spirit verwacht ik ook van u, lezer van Engineersonline, die ongetwijfeld naar de ‘World of Technology & Science' gaat. Want ook bij de WOTS kunt u van zich laten horen door te stemmen, en dat gaat een stuk gemakkelijker dan het aankruisen van een vakje in een hokje, laat staan dat je een foto van je paspoort hoeft te mailen.

 

Tal van exposanten hebben hun noviteiten aangeleverd om genomineerd te kunnen worden voor opname in de TechAward galerij op de beursvloer. Je kunt deze producten en technologieën op de site bekijken en vervolgens online je stem uitbrengen. De aangeleverde noviteiten zijn in drie categorieën opgedeeld: World of Laboratory, World of Electronics en World of Motion & Drives/World of Automation. De vier meest gewaardeerde noviteiten per wereld kunnen tijdens de beurs in een eregalerij nader worden bekeken. Ook dan kun je als bezoeker nog je stem uitbrengen. Twee kansen, dus niet te missen.?

 

Ga naar www.wots.nl/techaward-2014 en breng je stem uit.

Richard Bezemer

 

Video's

Twee mega-bliksemschichten verbreken wereldrecords

Twee mega-bliksemschichten verbreken wereldrecords

De in Genève gevestigde Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) heeft twee ‘megaflash…

Slimme bezorg-drones pakken de bus (video)

Een slimme bezorg-drone pakt de bus (video)

Het vervoer van pakketjes door de lucht kan helpen om het aantal verkeersopstoppingen in…

Een robot die groeit als een plant

Een robot die groeit als een plant

De ingenieurs van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) hebben een robot ontwikkeld die…

MX3D 3D-print robotarm naar digital twin

MX3D 3D-print robotarm naar digital twin

MX3D en Altair hebben samen een industriële robotarm ontworpen en 3D-geprint voor een ABB-robot…

Deense robot neemt speekselmonsters af

Deense robot neemt speekselmonsters af

Aan de Deense universiteit SDU is een robot ontwikkeld die speekselmonsters kan afnemen bij potenti…

Meer videos »

Laatste nieuws

Energie opwekken met druppels

Energie opwekken met druppels

Onderzoekers van de Universiteit Twente en de South China Normal University ontwierpen een elektrische generator die energie kan opwekken met druppels en andere mechanische energiebronnen.

Beter begrip van het gedrag van elektronen in plasma's

Beter begrip van het gedrag van elektronen in plasma's

Promovendus Bart Platier van de TU/e heeft een nieuwe op plasma gebaseerde productietechniek ontwikkeld voor belichtingsdiffusors, met behulp van plasma’s op lage temperatuur en onder atmosferische druk.…

Innovatieve overbrenging voor industriële robots

Innovatieve overbrenging voor industriële robots

Promovendus Philipp Eisele van de Technische Universiteit Graz heeft een compacte overbrenging met intelligente sensortechnologie ontwikkeld. De nieuwe overbrenging maakt een tweemaal hogere overbrengingsverhouding…

Meer nieuws »

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Gratis nieuwsbrief

safety update
 

Product van de maand

RSS
Nieuwe kleine transponderschakelaar CTM

De nieuwe CTM is heel klein en is geschikt voor elke radius vanaf slechts 15cm. Toch is het een volwaardige PL e - Cat....

Agenda

14 juli 2020, online

Hannover Messe Digital Days

Een digitaal overzicht van actuele ontwikkelingen op het gebied van industrie, energie en logistiek en...

11 augustus 2020, Vianen

Masterclass Machineveiligheid XL

11, 12 , 18, 19 augustus 2020

19 augustus 2020, Vianen

Machineveiligheid in een dag

Meer agendapunten »