EO

Breng je stem uit ... voor de TechAward

02 juli 2014 om 15:49 uur

Ik heb ooit één keer op het punt gestaan om - overmand door emoties - de auto langs de weg te zetten om rustig de waterlanders hun vrije loop te laten gaan. Net terugkerend van een interview viel ik, luisterend naar Radio 1, middenin de herdenkingsplechtigheid van de vliegramp bij Eindhoven met het Hercules transportvliegtuig met daarin 37 jonge leden van het Fanfarekorps van de Nederlandse Koninklijke Landmacht. Het één voor één opnoemen van de slachtoffers, al bijna 18 jaar geleden, geeft mij ook nu - bij het schrijven van dit stukje - weer koude rillingen.

 

Een soortgelijke ervaring had ik een tijdje terug thuis, toen ik met een half oor luisterde naar een serie obligate straatinterviewtjes: ‘of je wel of niet ging stemmen voor de Europese verkiezingen en waarom?'. Plots oversteeg één van de geïnterviewden de gebruikelijke nietszeggendheid. Een oudere man gaf aan dat stemmen een in het helemaal nog niet zo verre verleden met veel pijn en moeite verkregen recht is dat we moeten koesteren, een recht dat in veel andere landen niet bestaat of een schijnvertoning is. Al argumenterend raakte de man hoorbaar geëmotioneerd, wat de verslaggever de stupide vraag ontlokte: ‘het doet u wat hè, dat stemrecht', waarop de man zich als een alter meneer Foppe bijna verslikte in zijn emoties en naarstig afdroop.

 

Ik had deze man er graag bij gehad, op die donderdag toen we konden stemmen voor de Europese verkiezingen. Voor dag en dauw opgestaan was ik die dag met enkele collega-vakjournalisten in het Italiaanse Brescia, voor een leveranciersbezoek. Eén van die collega's was vergeten om haar man te machtigen en mailde een met haar mobiele telefoon gemaakte foto van haar paspoort om dat alsnog te doen. That's the spirit!

 

Die spirit verwacht ik ook van u, lezer van Engineersonline, die ongetwijfeld naar de ‘World of Technology & Science' gaat. Want ook bij de WOTS kunt u van zich laten horen door te stemmen, en dat gaat een stuk gemakkelijker dan het aankruisen van een vakje in een hokje, laat staan dat je een foto van je paspoort hoeft te mailen.

 

Tal van exposanten hebben hun noviteiten aangeleverd om genomineerd te kunnen worden voor opname in de TechAward galerij op de beursvloer. Je kunt deze producten en technologieën op de site bekijken en vervolgens online je stem uitbrengen. De aangeleverde noviteiten zijn in drie categorieën opgedeeld: World of Laboratory, World of Electronics en World of Motion & Drives/World of Automation. De vier meest gewaardeerde noviteiten per wereld kunnen tijdens de beurs in een eregalerij nader worden bekeken. Ook dan kun je als bezoeker nog je stem uitbrengen. Twee kansen, dus niet te missen.?

 

Ga naar www.wots.nl/techaward-2014 en breng je stem uit.

Richard Bezemer

 

Video's

Is de luchtvaart emissievrij in 2050?

Is de luchtvaart emissievrij in 2050?

Onderzoeksinstellingen vanuit de hele wereld waren in september op bezoek bij het Nederlands Lucht-…

Spinnen en mieren inspireren onzinkbare metalen structuur

Spinnen en mieren inspireren onzinkbare metalen structuur

Onderzoekers van de Universiteit van Rochester (VS) hebben zich laten inspireren door waterspinnen…

Een nieuwe manier om CO2 uit lucht te halen

Een nieuwe manier om CO2 uit lucht te halen

Een nieuwe manier om kooldioxide uit een luchtstroom te verwijderen, zou een belangrijk hulpmiddel…

Zelf producten configureren in 2 minuten

Zelf producten configureren in 2 minuten

Door Festo:   Met de Festo Design Tool 3D kan snel een cilinder unit bestaande uit…

Hoe ver mag de wetenschap gaan?

Hoe ver mag de wetenschap gaan?

Hoe ver wil jij gaan met de wetenschap? Wil je je kind ziektevrij maken met genetische modificatie…

Meer videos »

Laatste nieuws

Tot 30% meer capaciteit voor lithium-ionbatterijen

Tot 30% meer capaciteit voor lithium-ionbatterijen

Door structurele veranderingen te bestuderen tijdens de synthese van kathodematerialen voor toekomstige high-energy lithium-ionbatterijen, hebben onderzoekers van het Karlsruhe Institute of Technology (KIT) en…

Lood wordt keihard onder druk

Lood wordt keihard onder druk

Lood, onder normale omstandigheden zo zacht dat het moeilijk te bewerken is, gaat op dezelfde manier reageren als veel sterkere metalen wanneer het snel wordt samengeperst bij hoge druk. Deze kennis kan helpen bij het…

Eindelijk masterplan voor energie-intensieve industrie

Energie-intensieve industrie presenteert masterplan voor CO2-reductie

De European Steel Association (Eurofer) heeft, samen met andere Europese energie-intensieve industrieën, een masterplan gepubliceerd voor een concurrerende transformatie van energie-intensieve industrieën die een…

Meer nieuws »

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Gratis nieuwsbrief

safety update
 

Product van de maand

RSS
Nieuwe Safety Field Box van Schmersal

Eenvoudige installatie-oplossing voor complexe machines: veiligheidsveldbus met PROFINET/PROFIsafe-veldbusinterface

Agenda

3 december 2019, Vianen - Engelstalig

Certified Machinery Safety Expert (CMSE) met TUV certificaat

In samenwerking met TUV Nord heeft Pilz de Certified Machinery Safety Expert (CMSE) training ontwikkeld....

6 december 2019, D&F kantoor Breda

HAZOP Leader

6 en 13 december 2019

Meer agendapunten »