EO

Advertorial - Onbeperkte mogelijkheden om in je behoeften te voorzien met IXON Cloud en de Component SDK

14 maart 2022 om 11:23 uur

Advertorial - Onbeperkte mogelijkheden om in je behoeften te voorzien met IXON Cloud en de Component SDK

Met de Component Software Development Kit (Component SDK) kun je je eigen componenten voor IXON Cloud maken. Naast toegang op afstand biedt IXON talloze mogelijkheden om je IIoT platform aan te passen aan elke business case. Kies uit een uitgebreide bibliotheek van vooraf gebouwde componenten in de IXON Studio en maak je eigen machinedashboards met de drag & drop editor. Alles bij de hand om precies dat te maken waar jij naar op zoek bent. Of, bijna alles.

 

Door IXON

 

Naast toegang op afstand biedt IXON talloze mogelijkheden om je IIoT platform aan te passen aan elke business case. Kies uit een uitgebreide bibliotheek van vooraf gebouwde componenten in de IXON Studio en maak je eigen machinedashboards met de drag & drop editor. Alles bij de hand om precies dat te maken waar jij naar op zoek bent. Of, bijna alles.

 

Er is altijd een kans dat je een specifiek onderdeel nodig hebt dat nog niet bestaat. In dat geval is het handig als je zo'n component gemakkelijk zelf kunt ontwikkelen, voor je eigen specifieke behoeften. Daarom introduceert IXON de Component SDK. Maak gebruik van deze ultieme flexibiliteit en creëer je eigen inzichten om aan je huidige en toekomstige behoeften te voldoen, zoals uitgelegd in deze voorbeeld use case.

 

Creëer je eigen componenten voor IXON Cloud

De Component SDK zorgt ervoor dat je niet beperkt bent tot de componentenbibliotheek in IXON Cloud. Je kunt hiermee je eigen component maken, zodat deze precies is afgestemd op het soort informatie dat je in je dashboards wilt laten zien. Programmeer je custom component om machinedata, die zijn opgeslagen in de IXON Cloud, te combineren met externe databronnen, bijvoorbeeld uit een ERP systeem.

 

Software development kit voor eenvoudige en veilige ontwikkeling

De Component SDK maakt het ontwikkelen van je eigen componenten eenvoudig en veilig. Je componenten worden gehost in IXON Cloud, hebben een ingebouwd versiesysteem en kunnen lokaal worden ontwikkeld. De development kit wordt geleverd met een boilerplate, framework, templates, simulator app en deployment tools. Zo maak je eenvoudig je eigen specifieke componenten:

  1. Download en installeer de Component SDK
  2. Programmeer je custom component met bijv. VueJS, een javascript framework
  3. Test het component lokaal in de simulator
  4. Publiceer het component naar je bibliotheek in je IXON Cloud portaal
  5. Voeg het component toe aan je dashboard.
Voor de volledige documentatie kun je terecht op onze support website.


We hebben een use case beschreven voor Propack Machinery om een voorbeeld te geven van de eindeloze mogelijkheden met de Component SDK.

 

Use case: Machineonderdelen en voorraadniveaus tonen in IXON Cloud met een koppeling naar het ERP systeem

Propack Machinery gebruikt IXON Cloud voor het leveren van uitstekende service aan hun klanten. Om hun mogelijkheden uit te breiden en het leven van hun service engineers makkelijker te maken, hebben ze een custom component gemaakt met behulp van de Component SDK.

 

De behoefte:
Bij het verlenen van ondersteuning aan een machine van een klant wil de servicemonteur van Propack direct zien welke componenten in de machine zijn ingebouwd. Ook wil hij weten of Propack reserveonderdelen op voorraad heeft om naar de klant te verzenden.

 

Het idee van Propack: 'Het zou geweldig zijn als het mogelijk is om in de IXON Cloud Portal een overzicht te hebben van de hardwarecomponenten die in de machine zitten waar je daadwerkelijk op bent ingelogd.'

 

Advertorial - Onbeperkte mogelijkheden om in je behoeften te voorzien met IXON Cloud en de Component SDK 

 

De data:

De hardwarecomponent informatie van de machine is beschikbaar binnen het ERP systeem van Propack. IXON Cloud is via de IXrouter verbonden met de machine en kent daardoor het machinetype. Op basis van deze informatie toont het ERP systeem van Propack de materiaallijst van de machine in de IXON Cloud, inclusief de voorraadniveaus van de componenten.

 

 

De Component SDK

Op basis van de machinetype identificatie in IXON Cloud moet de component de API van het ERP systeem van Propack gebruiken om de componenten (BOM) van de machine op te zoeken. Deze informatie wordt weergegeven in een tabel en wordt toegevoegd aan het machinedashboard in IXON Cloud.

 

Advertorial - Onbeperkte mogelijkheden om in je behoeften te voorzien met IXON Cloud en de Component SDK 

 

Het resultaat:

The service engineer now has a complete service tool with remote access, data reports and supportive machine component information from IXON Cloud. This makes it easier to support his customers and keep an eye on available spare-parts when replacement is needed.

 

Aan de slag met IXON Cloud

Als je hulp nodig hebt om je idee uit te werken of vragen hebt tijdens de uitvoering, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Onze experts staan klaar om te helpen! Wij ondersteunen machinebouwers op alle fronten, zoals bedrijfsinnovatie, IoT architectuur en security compliance.

 

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Güdel Benelux
Güdel Benelux

Lineaire aandrijf componenten en oplossingen

Orfa Visser BV
Orfa Visser BV

Gespecialiseerd in Forceren, Dieptrekken, Flenswalsen, Lassen en Apparatenbouw.

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tevema
Tevema

Leverancier van technische standaardveren en normdelen, leverbaar uit voorraad.

Alle vacatures


 

Vacatures_alle vacatures

 

 

 

 

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden