EO

Ontwikkelingen binnen zonnepanelen bieden nieuwe kansen verduurzaming

10 november 2021 om 06:53 uur

Overweeg je een zonnepanelen montagesysteem op een plat dak te plaatsen? Met zonne-energie kun je op een duurzame manier energie opwekken. Zonne-energie is namelijk circulair en zal hierdoor nooit opraken. Dit in tegenstelling tot andere energiebronnen. Deze bronnen raken op een gegeven moment door hun bronnen heen en zorgen ook nog eens voor veel uitstoot van Co2. Wek je zelf je stroom op door middel van zonnepanelen op je dak, dan ben je zeer duurzaam bezig. Over hoe duurzaam zonnepanelen zijn vertellen we je meer in dit artikel. Lees snel verder voor meer informatie over de duurzaamheid van zonnepanelen.

 

Door: Team Lequal

 

Omzetten zonne-energie in stroom

De zonnepanelen worden op je dak geplaatst met een zonnepanelen montagesysteem. Je verbruikt geen energiebronnen, maar maakt gebruik van de energie die de zon biedt. En de zon raakt niet op. Enkel de productie van zonnepanelen kost energie, maar dan heb je ook echt iets waardevols op je dak waarmee je jouw huis van goede, duurzame energie kunt voorzien. Ook zal er geen afval geproduceerd worden en zullen er geen schadelijke stoffen worden uitgestoten.

 

Minder Co2 uitstoot

Wanneer zonnepanelen gemaakt, vervoerd en geplaatst wordt, wordt er C02 uitgestoten. Dit is gemiddeld 320 kg Co2. Echter wordt er door zonnepanelen minder Co2 uitgestoten, wat om precies te zijn 120 kg Co2 per jaar is. De terugverdientijd van de Co2 reductie komt dan ook neer op zo’n 3 jaar. De 25 tot 27 jaar die hierop volgen zal je juist een positieve bijdrage leveren met betrekking tot de uitstoot van Co2. Wanneer je gebruik maakt van fossiele energie zal je namelijk flink wat Co2 uitstoten, wat je na de plaatsing van zonnepanelen op je dak niet meer doet. Je woning neemt dan simpelweg energie op vanuit de zon. Zelfs in de winter.

 

Recyclebaar

Wat zonnepanelen ook tot een duurzame optie maakt, is dat ze goed te recyclen zijn. Zo zijn er al meerdere test geweest waarbij producenten ruim 96% procent van de zonnepanelen konden recyclen. En dat is zeer goed nieuws, want dat maakt de berg afval een stuk kleiner. Wanneer je zowel minder energie verbruikt als materialen van zonnepanelen hergebruikt, is dit vele malen beter voor het milieu. Dat maakt zonnepanelen erg populair, want steeds meer mensen hebben aandacht voor duurzaamheid en een beter milieu.
 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Güdel Benelux
Güdel Benelux

Lineaire aandrijf componenten en oplossingen

Orfa Visser BV
Orfa Visser BV

Gespecialiseerd in Forceren, Dieptrekken, Flenswalsen, Lassen en Apparatenbouw.

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tevema
Tevema

Leverancier van technische standaardveren en normdelen, leverbaar uit voorraad.

Alle vacatures


 

Vacatures_alle vacatures

 

 

 

 

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden