EO

Redenen om meer personeel aan te nemen in de engineering

27 oktober 2021 om 15:52 uur

Ben jij directeur van een bedrijf in de engineering? Als je bedrijf goed draait, de omzet aan het groeien is, kan het zijn dat je het steeds drukker hebt.

 

Reden genoeg om bijvoorbeeld via payrolling meer personeel in te zetten. Wat zijn goede redenen om meer personeel aan te nemen in de engineering? Wij hebben enkele redenen voor je op een rijtje gezet waarbij het loont om extra personeel in te zetten.

 

Je verwacht een hogere omzet

Als de economie aantrekt, zal je dit merken aan het feit dat je meerdere orders krijgt. Misschien verwacht je dat je meer klanten krijgt en daardoor een hogere omzet zal krijgen. In dat geval is het goed te bedenken hoe je hier het beste op in kunt spelen. Kun je met het huidige personeel de extra orders aan? Indien dit niet het geval is, kun je werving en selectie inschakelen in je zoektocht naar extra personeel.

 

Je kunt nieuwe kansen in de markt ontdekken

Ook als je bedrijf goed draait, blijft het belangrijk om als bedrijfseigenaar kansen in de markt te kunnen zien en deze op het moment zelf ook te grijpen. Vraag jezelf hierbij af of je mogelijkheden ziet waar je met jouw diensten of producten goed op kunt inspelen of tijd tekort komt omdat je te weinig personeel hebt. Door extra personeel aan te trekken, heb je meer tijd over voor het ontdekken van kansen in de markt.

 

Je hebt voldoende capaciteit om opdrachten aan te nemen

Moet je nu vaak nee verkopen aan potentiële klanten, omdat je helemaal overvol met werk zit? Als je ziet dat dit steeds vaker het geval is, dan is dat geen goede ontwikkeling. Vaak betekent een gemiste order dat je ook een klant verliest. Zet je echter extra handen in, dan kun je deze orders wel aannemen en volop groeien met je eigen bedrijf.

Al het werk kan worden voltooid

Ook een reden waarom je zeker extra personeel moet aannemen, is dat je het werk op een betere manier kunt voltooien. Zo lever je geen half werk af en zal de kwaliteit van je werkzaamheden hier niet onder gaan lijden. Bekijk daarom of het mogelijk is hier extra personeel voor aan te nemen, zodat je al het werk op de juiste manier kunt voltooien.
 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Güdel Benelux
Güdel Benelux

Lineaire aandrijf componenten en oplossingen

Orfa Visser BV
Orfa Visser BV

Gespecialiseerd in Forceren, Dieptrekken, Flenswalsen, Lassen en Apparatenbouw.

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tevema
Tevema

Leverancier van technische standaardveren en normdelen, leverbaar uit voorraad.

Alle vacatures


 

Vacatures_alle vacatures

 

 

 

 

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden