EO

Het zware jaar van hardwerkende engineers zou beloond moeten worden

01 juli 2021 om 16:35 uur

Als engineer verdien je in Nederland over het algemeen een salaris dat rond of iets boven modaal ligt. Daarnaast zijn er, afhankelijk van de gevolgde studie en de specifieke functieomschrijving, ook uitschieters naar boven. Maar dan hebben we het over de standaard vergoedingen en die zijn niet afhankelijk van de werkdruk.

 

Door: Team Lequal

 

Omdat het jaar 2020 voor veel bedrijven een moeizaam jaar is geweest, zou je kunnen stellen dat een passende extra beloning wel op zijn plaats is. Gelukkig zijn er dan altijd nog de kerstpakketten, waarmee werkgevers hun waardering voor de inzet van het personeel kunnen laten blijken. Daarin is tegenwoordig steeds meer keus, zowel qua thema als prijsklasse. Om de beste kerstpakketten te scoren, moet je als werkgever nu in actie komen. Van samengestelde pakketten wordt namelijk altijd maar een beperkte hoeveelheid ingekocht. Bestel je te laat, dan is het mooiste pakket misschien net uitverkocht.

Kies je favoriete thema

Geen bedrijf is hetzelfde en ook elke medewerker is uniek. Om dat unieke karakter extra te benadrukken, kiezen steeds meer bedrijven ervoor om de kerstpakketten te personaliseren. Dat is relatief eenvoudig te realiseren, want de kerstpakketten 2021 zijn handig ingedeeld op thema. Houdt iemand bijvoorbeeld van reizen? Dan bestaat daar een bijpassend kerstpakket voor. Is iemand meer geïnteresseerd in gadgets? Je raadt het al, ook hiervoor is een leuk kerstpakket samengesteld. Zo kun je dus echt inspelen op iemands persoonlijke interesses. Dat is veel leuker om te geven en natuurlijk nog veel leuker om te krijgen. Bovendien kun je kerstpakketten ook zoeken op basis van de prijs, zodat je tegelijk ook het budget goed in de gaten kunt blijven houden. Als je weet wat je per pakket wilt uitgeven, kun je heel simpel op basis van dat criterium een keuze maken.

Gelijkwaardig

Door de combinatie van prijsklasse en categorie kun je ervoor zorgen dat je tegelijkertijd iets unieks voor elke medewerker inkoopt en toch alles in dezelfde waarde houdt. Daarmee voorkom je scheve gezichten, omdat iemand zich benadeeld zou kunnen voelen wanneer een ander een veel duurder pakket krijgt. Vorig jaar gaven ondernemers in ons land overigens gemiddeld vijftig tot zestig euro uit per kerstpakket. Veel pakketten hadden toen een link naar gezelligheid en aandacht. De aandacht voor elkaar is juist de basiswaarde voor een kerstpakket en bij het samenstellen van de nieuwe collectie hebben de experts daar opnieuw goed over nagedacht.

Verkeerde bezuiniging

Ondernemers die een kerstpakket geheel of gedeeltelijk wegbezuinigen, zouden zich nog eens goed achter de oren moeten krabben. Dat levert namelijk als effect op dat het personeel zich minder gewaardeerd voelt. Dergelijke gevoelens kunnen de motivatie en daarmee ook de prestaties aantasten. Zo gooi je dus als werkgever in feite je eigen glazen in. Bedenk hierbij altijd goed dat een werknemer het ontvangen van een kerstpakket te allen tijde vanuit een sociaal aspect zal bekijken. De werkgever die het beziet vanuit een economisch perspectief weet nu dat het geven van een mooi kerstpakket een investering is. 

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Güdel Benelux
Güdel Benelux

Lineaire aandrijf componenten en oplossingen

Orfa Visser BV
Orfa Visser BV

Gespecialiseerd in Forceren, Dieptrekken, Flenswalsen, Lassen en Apparatenbouw.

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Alle vacatures

 

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden