EO

Goed in communicatie? Say no more!

31 mei 2021 om 09:46 uur

Zeker in een hecht team moet je elkaars sterke punten benutten en samenwerken aan een zo goed mogelijk resultaat. Communicatie is daarbij key. Overleggen en aan een half woord genoeg hebben om de klus te klaren. Maar te veel informatie over en weer kan de boodschap vertroebelen en zorgen voor verwarring en irritatie.

 

Door: Team Lequal

 

Goede communicatie is helder en to-the-point zonder kortaf te zijn. Want we willen natuurlijk wel prettig samenwerken. Als de communicatie op orde is binnen een organisatie zijn mensen productiever en voelen zij zich meer betrokken. Dat begint bij leidinggevenden. Zij moeten het goede voorbeeld geven en met open en respectvolle communicatie het vertrouwen winnen van hun collega's. Als Engineer ben je de spil in het ontwerp-, ontwikkel- en productieproces. Medewerkers vertrouwen op jouw vaardigheden en inzichten. Als je die rol goed vervult ben je pas echt waardevol voor het bedrijf én voor de mensen die met je samenwerken. De recruiters van Werkzoeken.nl vertellen je in dit artikel waarom goede communicatieve vaardigheden een belangrijke skill is voor elke werkzoekende, zeker in een functie als Engineer.

 

We moeten het samen doen

je wil elke dag met plezier naar je werk gaan. Daarom is het belangrijk dat het onderlinge contact en de motivatie van medewerkers goed is. Om dat te bewerkstelligen is het belangrijk dat je weet wat de behoeftes en drijfveren van je collega's zijn. Het erkennen van vaardigheden, talenten en hiaten in vaardigheden die door trainingen zijn op te vullen zijn van essentieel belang. Alleen dan kun je daarop inspelen en zorgen dat iedereen met plezier zijn werk doet.

 

Betrokkenheid en motivatie

Als leidinggevende zie je niets liever dan medewerkers die betrokken zijn bij het bedrijf en gemotiveerd taken zo goed mogelijk uitvoeren. Door goede communicatie weet iedereen waar hij of zij aan toe is en voorkom je conflicten. Die komen namelijk vaak voort uit misverstanden en miscommunicatie. Door mensen het gevoel te geven dat ze begrepen en gewaardeerd worden bouw je als bedrijf aan een positieve werksfeer waarin optimaal wordt gepresteerd.

 

Goede mensen vinden en binden

Elke onderneming is zo goed als de mensen die er werken. Dus naast betrokkenheid wil je graag dat medewerkers met talent en een proactieve werkinstelling voor je bedrijf kiezen en er ook voor langere tijd blijven. Als een organisatie bekend staat om een open cultuur waar medewerkers gewaardeerd worden en waar wordt geluisterd naar hun ideeën zal dat doorklinken in de arbeidsmarkt. Daar willen mensen graag werken.

 

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Güdel Benelux
Güdel Benelux

Lineaire aandrijf componenten en oplossingen

Orfa Visser BV
Orfa Visser BV

Gespecialiseerd in Forceren, Dieptrekken, Flenswalsen, Lassen en Apparatenbouw.

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Alle vacatures

 

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden