EO

Verschillende programma's voor meer automatisering in je onderneming

22 april 2021 om 15:35 uur

In veel bedrijven draait het tegenwoordig om snelheid maken. Daarom zijn steeds meer bedrijven bezig met de tijd van hun werknemers zo efficiënt mogelijk in te delen. Steeds meer werkgevers komen erachter hoe belangrijk de automatisering van standaard processen daadwerkelijk zijn om omzet en groei te realiseren. De mogelijkheden van de automatisering wordt steeds vaker gezocht in de hoek van ICT. Logisch, er zijn namelijk tal van programma's die gebouwd zijn op de automatisering van werkzaamheden en machines. De mogelijkheden hiervan zijn tegenwoordig eindeloos. Lees snel verder om te weten te komen hoe verdere automatisering jouw onderneming helpt!

 

Door Jesper Otto, Team Lequal

ICT Automatisering

De automatisering op het gebied van ICT ontwikkelt zich in een razendsnel tempo. Kijk alleen al naar de standaard processen die terug te zien zijn in jouw onderneming. Wanneer je verder duikt in dit onderwerp en kijkt naar het bedrijf, zal je merken dat ook jouw bedrijf constant streeft naar de meest efficiënte manier om werk te verzetten. Hoe groot of klein het bedrijf ook is, het hebben van de juiste software applicaties zoals cam software is tegenwoordig een must.

 

Investeren is optimaliseren

Er zijn veel productiebedrijven die gebruik maken van grote machines, waardoor het maken van producten makkelijker en soepeler verloopt. Hierbij is het belangrijk om te kijken naar de mogelijkheid om de machines makkelijk te kunnen besturen. Vaak is het probleem dat er meerdere programma's nodig zijn om de gehele productielijn met verschillende machines bij te sturen. Tegenwoordig zijn er programma's die ervoor zorgen de hele productielijn simpel met 1 programma kan worden aangestuurd. Met dit programma bespaar je als bedrijf een hoop tijd maar ook geld. Het is namelijk niet meer nodig om verschillende specialisten in huis te halen om het proces bij te laten sturen.

 

Software-onderhoud

Software die gebruikt wordt, moet natuurlijk ook goed onderhouden worden. Foutjes kunnen namelijk niet altijd voorkomen worden in een systeem. Het niet alleen belangrijk om de juiste software te kiezen, maar ook te kijken naar de maten van geboden systeem service. De aanbieder is namelijk gespecialiseerd in het aanbrengen van verdere automatisatie binnen het bedrijf, daarom wil je een bedrijf dat met je mee kan denken in hoeverre de processen geautomatiseerd kunnen worden. Daarnaast is het handig om altijd service aan te kunnen vragen zoals bij Siemens Teamcenter . Zo komen je bedrijfsprocessen nooit stil te staan, maar kun je rekenen op de automatisering op de werkvloer. Daarnaast is het handig om een sparringpartner te hebben die je als bedrijf up-to-date houdt van laatste nieuwtjes op basis van automatisering om verder te bouwen aan het bedrijf.
 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Güdel Benelux
Güdel Benelux

Lineaire aandrijf componenten en oplossingen

Orfa Visser BV
Orfa Visser BV

Gespecialiseerd in Forceren, Dieptrekken, Flenswalsen, Lassen en Apparatenbouw.

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Alle vacatures

 

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden