EO

algemeen

1

 

ALGEMEEN
  PROGRAMMA
  INSCHRIJVEN
  SPONSOREN
  LOCATIE
  CONTACT

 

 

IoT? Daar kan ik wat mee!

 

De voorspellingen zijn bekend: in 20-zoveel hangen tig miljard apparaten aan het internet. Zie daar het ‘Internet of Things'. Schrappen we de koelkasten, ovens, bewakingscamera's en deurbellen dan blijft daar genoeg van over voor de industrie. Maar heeft de ontwerper/constructeur daar ook echt iets mee te maken? Of ‘plak' je ergens wat sensoren op en een zwart kastje met rekenkracht en wifi en is dat het? Je hoort er niets meer van - als constructeur.

 

Maar dan doe je jezelf geen plezier. Zeg je IoT dan zeg je allereerst data. En die data kunnen je helpen je leven - en ook je ontwerpen uiteraard - beter te maken. Kijk naar Bosch Rexroth dat het CytroPac hydraulisch aggregaat, ontwerpen als ‘connected' product, dankzij gebruiksdata wist te optimaliseren voor nieuwe gebruiksscenario's. Ook met dank aan de cloud, verschillende apps, additive manufacturing en zo nog wat digitale fratsen.

 

Eindelijk weet je wat er in de praktijk met je ontwerp gebeurt en dat gebruik je als voer voor de ‘digital twin'. En dat digitale resultaat koppel je met behulp van augmented reality terug naar de echte wereld. Dus dat IoT? Daar kan je echt wel wat mee!


Kom 19 december naar het Evoluon voor meer. Het wordt een dag vol inspiratie en kennis met toonaangevende sprekers, marktpartijen en collega's.

 

Voor wie?
Werktuigbouwkundig constructeurs, Technisch ontwerpers, Project engineers, Projectleiders, R&D teams, Consultants en docenten/studenten (HBO/TU)

 

Houdt deze website in de gaten voor updates over het programma en de informatiemarkt.

 

Product van de maand

RSS
NIEUW! Pilz Veiligheidslaserscanner PSENscan

Met de tweedimensionale veiligheidslaserscanner van Pilz, de PSENscan, beveiligt u gevarenzones optimaal.

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV
B&R Industriële Automatisering BV

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Safe PCB Nederland
Safe PCB Nederland

Printplaten/PCB's, prototype en series

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden