Essentra Components verlaagt energieverbruik met 15% door gebruik heat jackets

In het streven naar energiebesparing gebruikt Essentra Components, fabrikant van industriële componenten, geïsoleerde jackets bij het verwarmen van machinevaten. Het resultaat is een besparing van het energieverbruik met 15% en minder CO2-uitstoot tijdens het productieproces.

Tags:
Foto: Essentra Components

Essentra omhult 347 spuitgietmachines met op maat gemaakte heat jackets met zeer efficiënte isolatie om het warmteverlies in de extrusievaten te beperken. De heat jackets worden in sets van drie over het vat geïnstalleerd en verminderen het warmteverlies per cyclus over de machine. Ze verminderen ook de hoeveelheid energie die nodig is (met 0,4 kWh elektriciteit) om het vat opnieuw op te warmen voor de volgende cyclus. De jackets verhogen niet alleen de efficiëntie, maar verlagen ook de temperatuur van de externe beschermkap met 30%, waardoor het risico op brandwonden afneemt.

Volgens de huidige gegevens besparen de jackets in het Verenigd Koninkrijk 400 pond per jaar bespaart, verspreid over 7.000 productie-uren per machine, terwijl de installatie iets meer dan de helft van dat bedrag kost. Met een return on investment van slechts 0,6 jaar zijn de initiële investeringen al terugverdiend.

Naast de kosten- en energiebesparingen verwacht Essentra dat de jackets de levensduur van de nieuw vervangen elektrische machines verlengen en de CO2-uitstoot verminderen. In de vestiging in Flippin Arkansas zijn 83 machines voorzien van de jackets en de verwachting is dat ze jaarlijks 654 ton minder CO2 zullen uitstoten.

Richard Sederman, Strategy en M&A Director: “De geboekte resultaten zijn indrukwekkend, zeker in vergelijking met de extreem lage installatiekosten. Het zal niet alleen het energieverbruik en de koolstofuitstoot verminderen, maar het zorgt ook voor een veilige werkomgeving van onze medewerkers. In feite is het een ‘win win’ oplossing voor een zeer uitdagend probleem.”

Chris Butler, Divisional Engineering Manager voegt eraan toe dat het programma ook de levensduur van de machines zal verlengen, wat van vitaal belang is voor groene productie: “De afgelopen maanden hebben we de installatie van nieuwe elektrische machines weten te versnellen. Met deze nieuwe heat jackets kunnen we die machines niet alleen efficiënter maken, maar ook hun levensduur verlengen. Het zorgt ervoor dat deze machines nog jaren kunnen blijven draaien met minder verspilling en koolstofuitstoot.”

In de laatste fase van de installatie zullen de laatste 52 machines in Rayong Thailand worden uitgerust met heat jackets. Aan het einde van het project zal Essentra Components 1.041 van de energie jackets hebben geïnstalleerd op al zijn spuitgietmachines.

Tags:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *