Essemtec biedt opgeknapte machines aan

Gebruikte Essemtec-machines zijn bijna niet te vinden op de markt, hoewel er toch een grote interesse voor bestaat. Essemtec biedt namelijk zelf een solide programma van tweedehands, maar opgeknapte machines.

"We bieden enkel opgeknapte machines aan op de markt", aldus marketingmedewerker Florian Schildein van Essemtec AG. "Maar onze service gaat een stap verder." De gebruikte en opgeknapte machines van het bedrijf zijn uitgerust met de laatste software en worden aangeboden met garantie. De opgeknapte machines kunnen zelfs worden geconfigureerd aan de hand van de wensen van de klant.

Schildein noemt twee redenen waarom gebruikte Essemtec-machines bijna nooit door derden worden aangeboden. Ten eerste zijn Essemtec-machines breed inzetbaar, worden over langere tijd gebruikt en zelfs daarna nog ingezet voor trainingsdoeleinden en het maken van prototypen. Ten tweede garandeert Essemtec een aantrekkelijke terugkoopprijs als een klant wil upgraden naar een sneller of groter systeem.

Dit biedt verschillende voordelen voor alle partijen. Essemtec kan de teruggenomen machines analyseren en deze kennis gebruiken bij het ontwikkelen van nieuwe producten. Bestaande klanten zijn er van verzekerd dat investeringen in Essemtec-apparatuur het geld waard zijn. En potentiële klanten kunnen gebruikte machines afnemen die in topconditie verkeren.

Essemtec biedt nu verschillende gebruikte machines aan op haar website. Klanten kunnen onder andere kiezen uit de pick-en-place-machines CLM en FLX, de volautomatische stencilprinter Tucano, enzovoort.