EKB gaat laagspanningsverdeelinrichtingen en motor control centers leveren aan Gasunie

EKB heeft de Europese aanbesteding gewonnen voor de levering van laagspanningsverdeelinrichtingen en motor control centers (LSV & MCC) voor het WarmtelinQ-project, uitgevoerd door Nederlandse Gasunie.

De opdracht omvat de levering van LSV’s en MCC’s voor verschillende warmteoverdrachtstations (WOS) waaronder Den Haag Centrum en Kethelplein. Met een looptijd van vier jaar, en de mogelijkheid tot twee verlengingen van elk vier jaar, vertegenwoordigt de overeenkomst een langdurige samenwerking gericht op innovatie en duurzaamheid. De raamovereenkomst is ook van toepassing op de levering van LSV’s en MCC’s voor toekomstige Gasunieprojecten op het gebied van duurzaamheid zoals waterstof en CO2-opslag.

De beoordeling en toekenning van de opdracht is gebaseerd op de economisch meest voordelige inschrijving, met een sterke nadruk op de beste prijs-kwaliteitverhouding. EKB scoorde hoog op criteria als tijdige levering, kwaliteit en duurzaamheid en het biedt solide garanties voor componentbeschikbaarheid en fabriekscapaciteit. Met het veilig bedienen van de installaties is ook rekening gehouden. Deze voldoen aan Arc Flash Class B zodat medewerkers aan de elektrische installaties beschermt zijn tegen vlamboogenergie.

In lijn met Gasunie’s duurzaamheidsdoelstellingen, heeft EKB oplossingen gepresenteerd die bijdragen aan social return, circulariteit en emissiereductie. Deze oplossingen omvatten het gebruik van duurzame materialen en processen, evenals het inzetten van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *