Categories: Actueel

Eindelijk! Interactief papier (video)

De technologie is gepubliceerd in Nano Energy. 

Onderzoeker Ramses Martinez: "We hebben een methode ontwikkeld om papier water-, olie- en stofafstotend te maken door het te coaten met sterk gefluoreerde moleculen. Deze omnifobe coating stelt ons in staat om meerdere lagen circuits op papier te printen zonder dat de inkt van de ene laag naar de andere doorloopt."

 Martinez zegt dat deze innovatie de fabricage van verticale druksensoren mogelijk maakt die geen externe batterij nodig hebben, aangezien ze de energie oogsten uit hun contact met de gebruiker.

Deze technologie is compatibel met conventionele grootschalige printprocessen en kan gemakkelijk worden geïmplementeerd om conventionele kartonnen verpakkingen of papier snel om te zetten in slimme verpakkingen of een slimme mens-machine-interface.

"Ik stel me deze technologie voor om de interactie van de gebruiker met voedselverpakkingen te vergemakkelijken, om te controleren of het voedsel veilig is om geconsumeerd te worden, of om gebruikers in staat te stellen het pakket dat thuiskomt te ondertekenen door met hun vinger over de doos te slepen om zichzelf correct te identificeren als de eigenaar. van het pakket, ‘zei Martinez.

"Bovendien heeft onze groep aangetoond dat eenvoudige vellen papier van een notebook kunnen worden omgevormd tot muziekspelerinterfaces, zodat gebruikers nummers kunnen kiezen, afspelen en hun volume kunnen wijzigen."

Redactie Engineersonline

Recent Posts

Nieuwe isolatieweerstandstesters van Fluke 1535 i 1537

Megaohmmeters op batterijen. Het aanbod werkplaatsuitrusting van TME omvat onder meer professionele apparaten van Fluke.…

4 dagen ago

Op het juiste niveau: innovatie door de HCX oliepeilglazen-serie

De HCX oliepeilglazen van Elesa+Ganter bieden een geavanceerde oplossing voor industrieel onderhoud en productie. Deze…

4 dagen ago

Fusie-energieapparaat bereikt temperatuur van 37 miljoen graden

Een kleinschalig en compact apparaat, Fuze, gebouwd door de Amerikaanse startup Zap Energy heeft plasma…

5 dagen ago

Festo BionicBee  vliegt autonoom in een zwerm

Al 15 jaar is het Festo Bionic Learning Network gefascineerd door vliegen. Het team heeft…

5 dagen ago

Het eind van de kwantumtunnel

Kwantummechanische verschijnselen zoals radioactief verval, of algemener: ‘tunnelen’, vertonen intrigerende wiskundige patronen. Twee onderzoekers aan…

5 dagen ago

Nanofotonische glasvezelsensor-oplossing om het ultrakleine te detecteren

Een nieuwe ultragevoelige glasvezelsensor kan deeltjes met een diameter tot 50 nanometer detecteren. In de…

5 dagen ago