Eerste editie Nationale AI Challenge van start

Kickstart AI en de Nederlandse AI Coalitie (NL AIC) hebben de aftrap gegeven voor de Nationale AI Challenge. Voor bedrijven en maatschappelijke organisaties de mogelijkheid om een concrete uitdaging binnen hun organisatie aan te pakken met behulp van AI-technologie. Wie als winnaar uit het selectietraject komt, krijgt de kans om samen met een team van AI-experts en software-engineers van Kickstart AI een praktische AI-oplossing op maat te ontwikkelen voor hun use-case.

Tags:
Van links naar rechts: Sophia Zitman, Sander Stomph en Tjarda Voorneman van Kickstart AI met Kees van der Klauw en Sabine Herbrink van de Nederlands AI Coalitie. Sophia Zitman, Sander Stomph en Tjarda Voorneman – Kickstart AI Sabine Herbrink en Kees van der Klauw – Nederlandse AI Coalitie

Sinds 11 juni kunnen deelnemers van de NL AIC zich inschrijven voor de eerste editie van de Nationale AI Challenge. Bedrijven die geen deelnemer van de NL AIC zijn, kunnen ook een use-case aanmelden, mits ze samenwerken met één van de huidige NL AIC-deelnemers. De dealine voor inzending is 16 augustus. En ja – tot 23.59 uur.
Na een voorselectie gaan de vijf beste inzendingen door naar de selectiedag op 9 september. Tijdens deze dag zal een jury, bestaande uit vertegenwoordigers van het AI-ecosysteem, één use-case kiezen die met behulp van AI kan worden opgelost.

Breed en deelbaar

Een uitdagende en effectieve use-case voor de Nationale AI Challenge moet aan een aantal criteria voldoen. Allereerst moet de use-case een concreet en relevant probleem aanpakken dat centraal staat in de kernactiviteiten van de organisatie. Daarnaast is het essentieel dat de inzichten en oplossingen die voortkomen uit de challenge waardevol zijn voor een breder publiek en gedeeld kunnen worden met andere organisaties. Tot slot moet er voldoende kwalitatieve data beschikbaar zijn om de AI-oplossing te ontwikkelen en te trainen, zodat de challenge succesvol kan worden opgelost. 

Voorlopers

Sander Stomph, ceo en mede-oprichter van Kickstart AI: “Het is fantastisch dat we samen met de NL AIC het startschot mogen geven voor de Nationale AI Challenge. Bij Kickstart AI brengen we de voorlopers op het gebied van AI samen om gezamenlijk te werken aan praktische AI-oplossingen. We hebben inmiddels een community opgebouwd van meer dan 4500 data scientists, software engineers en AI-experts die staan te popelen om hun tanden te zetten in uitdagende use cases. We zijn ontzettend enthousiast om samen met onze community aan de slag te gaan met de meest veelbelovende inzending en zo een betekenisvolle impact te maken met behulp van AI-technologie.” 

Economische en maatschappelijke waarde

Sabine Herbrink, coalitiesecretaris van de NL AIC: “We zijn een brede coalitie en pakken graag gezamenlijk uitdagingen op om met elkaar te leren van het toepassen van AI in de praktijk. Daarbij gaat het om het creëren van economische en maatschappelijke waarde. Onze ambitie in deze challenge is om samen te werken aan een oplossing waar sectoroverstijgend meer partijen van kunnen profiteren. We zijn erg benieuwd naar de use cases die worden ingediend en zien er zeer naar uit om samen met Kickstart AI en onze deelnemers aan de slag te gaan in deze Nationale AI Challenge.”  

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *